Grand Prix: Unge danskere red med i top-10 (video)

13-06-2021 17:19

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev den erfarne svensker, Jens Fredricson, der tog sejren i Helgstrand Grand Prix i Uggerhalne, mens de bedste danske resultater blev leveret af U25-rytterne Benedikte Rie Truelsen og Konstantin Deeken Künnemann

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var spændende at overvære dette års Helgstrand Grand Prix i forbindelse med Longines EEF Nations Cup-stævnet i Uggerhalne hos Equitour Denmark, og der blev leveret mange flotte ridt i løbet af de to runder. 

Klassen blev afvikles således, at de 25% bedste fra første runde fik plads i anden runde, hvor de medtog deres fejl. Det lykkedes tre danske ekvipager at ride sig til en plads i anden runde, og bedst i første runde var 23-årige Konstantin Deeken Künnemann, som også var på det vindende Nations Cup-hold i fredags. Han red nemlig den velspringende AK's Crowney e. Cartani/San Patrigano Cassini fejlfrit igennem den svære bane, som ellers voldte mange topryttere problemer. 

De to andre danske ekvipager, der fik plads i anden runde, fik begge en enkelt tidsfejl i første runde, som de derfor tog med sig ind i anden runde. Det gjorde Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z e. Cassini I/Voltaira og Kasper H. Hansen med Contador e. Cardenio/Caretino. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Spændende anden runde
I anden runde, var det Kasper H. Hansen, der skulle ride som den første af danskerne, og desværre for ham gik det ikke helt efter planen, og han valgte derfor at trække sig undervejs, og dermed endte han samlet som nr. 13. 

Den næste danske rytter var Benedikte Rie Truelsen, som fik et nedslag og en tidsfejl i anden runde, og dermed endte hun samlet med 6 fejl efter begge runder. 

Konstantin Deeken Künnemann var den sidste dansker i anden runde, og han red ind for at levere en god tid, og det gjorde han også. Faktisk stoppede uret på 52,13 sekunder, men da der faldt to bomme undervejs, måtte Konstantin i dag tage til takke med 10. pladsen, som han med garanti er godt tilfreds med ovenpå en uge, hvor AK's Crowney har gået ene gode runder på højt niveau. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det betød også, at Benedikte endte som bedste dansker (som nr. 7.) efter to flotte ridt, og hun fortæller, at hun synes, at det har været fedt at ride i Uggerhalne. Det kan i høre hende fortælle i videoen nedenfor.

Svensk erfaring sejrede
Klassen blev vundet af svenske Jens Fredricson, som i dag trak på sin erfaring, da han red hurtigt og fejlfrit rundt på Markan Cosmopolit e. Cohiba 1198/Calido I. Fredricsons tid lød på 52,88 sekunder, så han var altså en anelse langsommere end Konstantin, og flere andre af de ryttere, som desværre for dem fik fejl undervejs.

Copyright Ridehesten.com
Jens Fredricson og Markan Cosmopolit. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Lige ved og næsten, var det dog for japanske Mike Kawai, som red, som den sidste rytter i anden runde. Han leverede nemlig et lynhurtigt ridt, men da der faldt en bom sidst på banen i anden runde, måtte han nøjes med andenpladsen. 

Velkendt DV-hest på tredjepladsen
Det var ikke kun de unge danske ryttere, der i dag gjorde Danmark ære i toppen af Grand Prix-klassen. Det gjorde Dansk Varmblods-vallakken Albert K e. Heartbeat/Quidam de Revel (opdr. Søren Knudsen) nemlig også. Den velspringende 12-årige vallak, som vi tidligere har set under danske Kim Kristensen, ved blandt andet EM i 2019, leverede nemlig to gode runder og endte som nr. 3. 

Det gjorde han med sin irske rytter, Stephen Moore i sadlen, og sammen endte de med samlet 4 fejl i tiden 52,18 sekunder. 

Se hele resultatet her

Copyright Ridehesten.com
Stephen Moore og Albert K. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen