Guld, guld og mere guld!

04-07-2021 16:30

I formiddags formåede pararytterne Anne Mette Hasselstrøm og Camilla D. F. Christensen at hente guld i hver deres grad ved Nordic Baltic Championships i Finland, mens Emma Skov og Thea Bech vandt guld og sølv for U25-rytterne i dressur

To individuelle guldmedaljer, det er hvad de danske ryttere har overladt af den fineste karat til de andre nationer ved dette års Nordic Baltic Championships i Finland. Individuelt har de danske rytterer nemlig vundet guld for både kategori II-ponyer, juniorer, ungryttere, U25-ryttere og paradressur.

I formiddags fuldendte de danske ryttere den medajleregn som Danmark har leveret ved stævnet, da både guld og sølv hos U25 blev vundet af danske ryttere. Emma Skov og Cracker Jack e. Sunset Hit (opdr. Helle & Jørgen K. Hansen) har de sidste par år været en fast bestanddel af den danske U25-trup og var i 2019 med til at vinde holdguld ved NM der blev afholdt på Vilhelmsborg. De var også med til at vinde holdguld i går, hvor de individuelt placerede sig som nummer tre og i dag red de endnu en medalje hjem.

I dagens Grand Prix Kür red ekvipagen en fabelagtig kür som af dommerne blev belønnet med 73,29% og det var der ingen af konkurrenterne der kunne hamle op med, så titlen som Nordisk Mester og guldmedaljen tilfaldt dem.

Danske Thea Bech bor til daglig i Holland, men har dansk statsborgerskab, var blandt andet også til start ved DM i maj måned hvor hun blev nummer seks. Med 13-årige Dionisos e. Kikkert var hun i dag lige i hælene på Emma, da hun og Dionisos opnåede 72,29%, hvilket rakte til sølvmedaljen

Se resultatet af klassen HER

For tredje dag i træk lod de to danske pararyttere ikke deres konkurrenter komme i nærheden af førstepladsen. I dagens kür for grad IV-rytterne opnåede Anne Mette Hasselstrøm og Østergårdens Deleight e. De Noir/ Weinberg (opdr. Margit Sørensen) nemlig 70,90%. Deleight er faktisk ejet af Camilla D. F. Christensen og på trods af at Anne Mette kun har dannet par med vallakken i kort tid, lykkedes det ekvipagen at sikre guldmedaljen og titlen som Nordisk Mester.

Med næsten 5% ned til nærmeste konkurrent i grad V-klassen, så kunne Camilla D. F. Christensen og Fürsten e. Fürstenball/Londonderry (opdr. Lillian og Carl Erik Jensen) hive weekendens tredje sejr i land med 73,83% og den tilhørende guldmedalje