Fantastisk Nordisk Mesterskab i Finland

06-07-2021 09:40

Johanne Kofod Jensen

Så er Frida og jeg kommet hjem efter det mest fantastiske Nordiske Mesterskab i Ypäjä i Finland, hvor det er gået rigtig godt

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rejsen derop var meget lang. Vi holdte pause på vejen i Stockholm på en travbane sammen med mange af de andre danske ryttere, hvor Frida blev fyldt op med vand og hø. Derfra rejste vi videre til Kapellskär, hvor vi tog natfærgen sammen med hele mit hold. Vi hyggede os max på færgen og hestene var ok rolige. Det var heldigvis fint vejr. Næste morgen ankom vi i Finland og kørte til stævnepladsen og fik nogle fine bokse. 

Copyright Ridehesten.com

Tirsdag formiddag var vi til møde med landstræneren og holdlederen, hvor vi fik rækkefølgen, som vi skulle ride i. Jeg var rytter nummer tre, og det var jeg glad for.  Om eftermiddagen var der vet check og alle danske heste og ponyer gik fint igennem.

Første konkurrencedag var onsdag. Her red alle på holdet MB1. Jeg aftalte med Dennis, at Frida og jeg skulle gå efter en stabil tur, det lykkedes og vi endte på 73%. Det rakte til en individuel andenplads . Holdet lå til guld efter førstedagen . Dagen efter red vi MB2, jeg forsøgte at ride lidt mere til og endte på 73,3% og det gav en individuel førsteplads. Hele holdet var nu sikker på guld, og  vi kom til præmieoverrækkelse på hest. Både Dennis og Janne var mega gode til at guide og hjælpe os. Dennis hjalp mig på opvarmingen, fordi min egen træner Pernille var på vej til EM i Spanien, og han var en kæmpe hjælp for mig. Om aftenen var hele den danske dressurlejr ude at spise sammen. Det var mega hyggeligt, og Dennis mente, at det måtte være juniorholdets opgave at optræde, nu hvor vi havde vundet guld. Så vi lavede en lille dans, men næste gang, tror jeg nu, vi har en parodi klar til ham.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag havde juniorholdet hviledag, og vi kørte ud til en sø for at bade. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og det var virkelig varmt, så det var fedt at blive kølet ned. Lørdag var sidste konkurrencedag. Her skulle det individuelle mesterskab afgøres i Kür. De kom til at starte den forkerte musik, da jeg skulle i gang, men det gik virkelig super alligevel, og vi red 74,6 og fik en sølvmedalje. Frida var bare den største kammerat hele vejen igennem stævnet, hun har det mest fantastiske temperament.

Da vi kom hjem søndag aften, stod hele rideskolen klar med flag, champagne og kage. Det var bare en skøn velkomst og oveni det, så havde min lillesøster lige vundet Sydjysk Mesterskab. Så vi havde virkelig noget at fejre. 

Alle pigerne på juniorholdet var helt fantastiske, vi havde det så sjovt og hyggeligt sammen . Jeg glæder mig til mange gode oplevelser sammen med dem alle, men nu er det tid til at hvile ud ovenpå den lange rejse.

Rigtig god sommer til jer alle. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald