Guld til Alexandra Sørensen

26-05-2013 16:40

Signe Wiese

OPDATERET MED WEBTV! Alexandra Sørensen og Camiro Mandø sejrede sikkert i dagens kur-finale ved juniorrytternes DRF-mesterskab i dressur, og dermed blev Alexandra, der har ligget i spidsen siden 1. mesterskabsrunde,  også samlet vinder af mesterskabet, og er dermed ny DRF-mester i dressur for juniorrytterne

Copyright Ridehesten.com
DRF-mester i dressur for juniorryttere: Alexandra Sørensen og Camiro Mandø.

Det er finaledag ved landsstævnet i Ringsted, hvor der afholdes DRF-mesterskab i dressur for junior- og ungryttere, og kampen om de første medaljer blev afgjort først på eftermiddagen i juniorrytternes mesterskab. Det blev til guld til Alexandra Sørensen/Camiro Mandø, sølv til Amanda Overgaard/Horsebo Smartie og bronze til Sille Engermann/Fernett D.

17-årige Alexandra Sørensen lagde sig i spidsen allerede på mesterskabets første dag, hvor hun scorede 72,207%. I 2. runde var hun lidt mindre sikker, og hun sluttede en 4. plads med 71,228%, men bevarede dog alligevel den foreløbige 1. plads. I dagens kür-finale var Alexandra og Camiro Mandø e. Blue Hors Future Cup igen sikkerheden selv, og med en flot og velkomponeret kür med en høj sværhedsgrad scorede de 74,625%, med kunstneriske karakterer der lå mellem 75% og 79%. Dermed sikrede de sig den samlede sejr med 218,06%.

Der var sølv til Amanda Overgaard og Horsebo Smarties e. Gribaldi, og de stod for juniorklassens vel nok flotteste come back. Parret sluttede nemlig som nr. 7 med 69,144% i mesterskabets 1. runde, men i 2. runde lørdag leverede de så et super program, og vandt klassen med 71,535%. Og i dagens finalerunde blev parret nr. 2 med 73,275% og det resulterede i et samlet resultat på 213,95% og sølvmedaljen var i hus.

Bronzemedaljen endte om halsen på Sille Engerman og Fernet D e. Fürst Heinrich, der viste stor stabilitet i mesterskabets tre runder. I 1. runde blev parret nr. 5 med en score på 69,73%, i 2. runde blev det til en 3. plads med 71,316 og i kür-finalen blev parret ligeledes nr. 3 med 72,675%. Sammenlagt blev det til en score på 213,721% og altså en bronzemedalje.

Efter mesterskabet fangede Ridehesten junior- og ungrytternes landstræner Ulrik Sørensen, der var en tilfreds mand. Ikke nok med at hans datter, Alexandra, red juniormesterskabet i hus, men med "landstrænerhatten" på kunne Ulrik også konstatere at niveauet ved mesterskabet havde været højt, og han fremhævede også at de tre top-placerede ryttere alle red deres første juniorår.  - Så vi har dem en del år endnu, konstarede en tilfreds landstræner.