Guld til Henrik Hansens samling

11-03-2023 13:31
Avl

Guldmedalje for en afkomssamling er de fleste avleres drøm, og hvad de færreste avlshopper opnår. For Henrik Hansen blev det i eftermiddags en realitet, da Dansk Varmblods avlsledelse gav hans samling makspoint

Copyright Ridehesten.com
Henrik Hansen med Cassado II. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

En fremragende afkomssamling fra Henrik Hansen blev i dag honoreret med en medalje af højeste karat ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning. 

Publikum i hal E fik sig en helt særlig oplevelse i dag, da avler Henrik Hansen fremstillede en afkomssamling efter ERDS-hoppen Chania e. Corrado I / Lagano. Samlingen, der repræsenterer 30 års fokuseret avlsarbejde, bestod af i alt 5 afkom, og samtlige 5 afkom deltager i konkurrencerne ved årets arrangement i Herning. 

Den avlsgodkendte hingst 8-årige Cassado Ask e. Casall Ask deltager i CSI3*, og det samme gør den 13-årige hoppe Detroit e. Diamant de Revel. 5-årige Qatar e. Qlassic Bois Margot deltager i Unghestechampionatet, og den 7-årige hoppe Zirocca e. Zirocco Blue deltager i CSI1* klasserne og er i løbet af dagene i Herning blevet b-hest i springning. Den 3-årige hingste Cassado II e. Casall deltager i selve hingstekåringen.

Der er altså tale om samling af afkom, der allerede nu har leveret bemærkelsesværdige sportspræstationer, og dermed også en samling, der i høj grad underbygger Dansk Varmblods store fokus på præstationsavl.

De fem afkom blev tidligere i dag vurderet af Dansk Varmblods avlsledelse og blev efterfølgende bl.a. beskrevet som en samling ensartede, storrammede og højtstillede heste af fremragende type med en kraftfuld, fremgribende galop med god bæring.

Signe Wiese fra Dansk Varmblods avlsledelelse lagde da heller ikke skjul på, at det ikke havde været nogen svær beslutning at tildele denne imponerende samling de maksimale 24 point og dermed en guldmedalje.

Copyright Ridehesten.com
Cassado II, Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen