Vandrestatuetter til Clara og Chania

03-09-2023 06:06
Avl

To betydelige avlshopper blev her til aften hædret med Matiné og Landos vandrestatuetter ved Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue

Copyright Ridehesten.com
Avlsledelsens Jens Søgaard annoncerer Årets dressuravlshoppe. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi ved ikke, om den hoppe, som ser så godt ud ved kåringen også kan avle, og det er det vigtigste ved en kommende avlshoppe, sagde Jens Søgaard fra Avlsledelsen for dressur. Der er ingen tvivl om, de to hopper, som her til aften blev hædret med Matinés og Landos vandrestatuetter i høj grad har bevist, at de er fremragende avlshopper.

Matinés Vandrestatuette til Clara ERDH

Navnet Clara ERDH e. Carano/Resident/Lagano opdrættet af Christine Nørgaard Thomsen, Vejen er måske ikke umiddelbart genkendeligt, men når listen over hendes afkom nævnes, så ved man omgående, hvilken hoppestamme, der er tale om. Hoppen er ejet af Pernille Laurberg Rugaard, Smørum, og når man nævner det mest berømte af hendes afkom, er de fleste dressurentusiaster klar over, hvilken hoppe der er tale om: Grand Prix-hesten og guldmedaljehoppen Tørveslettens Stamina.

Blandt Claras afkom er:

  • 2005: Tørveslettens Stamina e. Stedinger EGRDH sølv DRF finale 4-års, guld 5- og 6 -års DRF finale, UVM finalist 5- og 6-års, int. 5*GP dressur (+ 70 procenter)
  • 2007: Tørvesletten Snowflake e. Stedinger GRDH, E-test til 900 point, nr. 7 4-års DRF finale, nat. GP dressur Tyskland
  • 2008: Tørveslettens Quattro e. Quaterback SRDH, Int. GP sejre 4-5*

Desuden er Stamina og Quattro mødre til flere kårede hingste og internationale Grand Prix-heste som Tørveslettens Titanium e. Totilas og Tørveslettens Sunshine e. Sezuan.

Copyright Ridehesten.com
Inge Madsen fra avlsledelsen overrækker Christian Nørgård Thomsen og datter en kollage af Claras afkom. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Årets springavlshoppe

Ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i år fremstillede Henrik Hansen en afkomssamling efter ERDS-hoppen Chania e. Corrado I / Lagano. Samlingen, der repræsenterer 30 års fokuseret avlsarbejde, bestod af i alt 5 afkom, og samtlige 5 afkom deltog i konkurrencerne ved årets arrangement i Herning. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var da også helt passende, at Henrik Hansen igen blev hædret for et flot og visionært avlsarbejde, da Chania blev udnævnt til dette års Springavlshoppe og Henrik Hansen modtog den smukke Landos Vandrestatuette.

Chania havde følgende succesfulde afkom i sin guldsamling i Herning: 

Den avlsgodkendte hingst 8-årige Cassado Ask e. Casall Ask der deltog i CSI3*, og det samme gjorde den 13-årige hoppe Detroit e. Diamant de Revel. 5-årige Qatar e. Qlassic Bois Margot deltog i Unghestechampionatet, og den 7-årige hoppe Zirocca e. Zirocco Blue i CSI1* klasserne. Den 3-årige hingste Cassado II e. Casall blev udnævnt til præmiehingst. 

Copyright Ridehesten.com
Henrik Hansen med statuetten, der symboliserer Lando-prisen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Der er gratis adgang til KRAFFT Eliteskue, hvis man har lyst til at komme til Vilhelmsborg og opleve bedømmelserne og fremvisningerne af de mange kvalitetsheste, der er deltager i KRAFFT Eliteskue.

De to vandrestatuetter har været uddelt første gang i 2021 – læs mere her.

Katalog 

Start og tidsplan

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen