Guld til Josefine Sandgaard Mørup: Han er min bedste ven (video)

08-08-2021 14:16

Marie Helene Rigård Rohleder

Josefine Sandgaard Mørup sidste år som junior slutter med manér med en guldmedajle fra AGRIA DRF-mesterskab for U18 efter en nervepirrende tæt finale, hvor kun en enkelt nedrivning skilte rytterne fra hinanden 

Copyright Ridehesten.com
Vinderen Josefine Sandgaard Mørup og De Semilly Edition. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en fantastisk afslutning på mit sidste juniorår, fortæller en glad og lettet Josefine Sandgaard Mørup til Ridehesten.com efter sejren i AGRIA DRF-mesterskab for juniorer præsenteret af Stephex og Absolute Horsetrucks ved mesterskabsstævnet hos Absolute Horses.

Josefine Sandgaard Mørup og De Semilly Edition vandt bronze ved AGRIA DRF-mesterskab for juniorer sidste år, og nu lykkedes det den erfarne ekvipage at tage guldet med hjem. 

Copyright Ridehesten.com
SÅ var det i vandpytterne med de tre vindere, da vandgraven er reserveret til senior DM senere på eftermiddagen. Fra venstre: Line Busk Heltborg, Josefine Sandgaard Mørup og Clara Roesgaard Kristensen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

– Jeg kalder ham min Best Buddy. Han kæmper altid for mig, og vi har så mange fantastiske oplevelser sammen. Nu glæder jeg mig helt vildt til konkurrencerne som young rider næste år. Min drøm er at blive professionel og måske tage til udlandet og ride, når jeg er færdig med skolen, fortalte en smilende Josefine Sandgaard Mørup til Ridehesten.com. 

Se videoen her, hvor Josefine fortæller mere om sit makkerskab med De Semilly Edition. 

Josefine og den 14-årige De Semilly Edition e. Diamant de Semilly/ Exorbitant xx (opdr. Klaus Thingholm) deltog i sidste måned ved EM for juniorryttere i Portugal, hvor de endte samlet som nr. 18 ud af de 102 ekvipager. Josefine får undervisning af sin far, springrytter og træner Thomas Sandgaard. 

Copyright Ridehesten.com
Josefine Sandgaard Mørup og De Semilly Edition. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Det var en svær bane, som de tre banebyggere Christian Eilschou Holm, Bo Bak Andersen og Erling E. Simonsen (på stævnepladsen kendt som Olsenbanden), havde fået bygget til finalen til AGRIA DRF-mesterskab for U18 til stævnet ved Absolute Horses. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere ryttere fik 1-2 bomme og en rytter måtte udgå på grund af en ufrivillig afsidning i finalen. Top tre lå uhyre tæt, og det var kun en enkelt nedrivning på en stor okser fra Line Busk Heltborg i finalen, som kostede denne ekvipage sejren. 

Vejret var da heller ikke med rytterne i dag, hvor det enten var solen eller den tunge regn der dominerede. Heldigvis stod det ikke ligeså slemt til i finalen som under anden kvalifikationsrunde. Læs mere om den her. 

Line Busk Heltborg har indtil videre ligget sikkert i spidsen med Gaville e. Chellthago Z/Animo, men som sagt kostede en enkelt nedrivning dem sejren, og de endte med en sølvmedalje med samlet 4 fejlpoint. Der var slet ikke plads til nogen form for fejl, da hun red på banen under stort pres for at bevare sin hidtidige føring. 

Copyright Ridehesten.com
Line Busk Heltborg og Gaville. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Tidligere på sommeren var Line Busk Heltborg og Gaville med til at vinde guld for hold til Nordisk Mesterskab i Finland.  Line har tidligere vundet guld ved DM for 2’er ponyer i 2019 samt guld ved Nordisk Mesterskab i 2018.

Bronzemedajlen gik til Clara Roesgaard Kristensen og AK'S Cavalina efter en super flot comeback i finalen med to fine nulrunder. De endte med 6.69 fejl totalt. Clara har faktisk kun redet i 4 år. Læs mere om det HER

Copyright Ridehesten.com
Clara Roesgaard Kristensen og AK's Cavalina. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Se hele resultatet her. 

Ridehesten har fotograf til stævnet fredag, lørdag og søndag. Billederne kan ses og købes på hjemmesiden om få dage.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen