Guld til Sezuan og Dansk Varmblod

09-08-2014 18:49

Britt Carlsen

Det blev til sejr til den danske avlshingst Sezuan ved UVM i Verden i klassen for 5-årige heste, og som hingstens tyske rytter Dorothee Schneider fortalte til pressemødet, så er det en hest til de helt svære opgaver

Sezuan e. Blue Hors Zack imponerede igen i dag i Verden med en helt fantastisk galopkvalitet. Hvor flere af hans nærmeste konkurrenter havde problemer med at holde galoppen og balancen i kontragalopperne i det lidt mere krævende 5-års program, så balancerede Sezuan smukt på bagparten i perfekt balance under Dorothee Schneider, der knapt bevægelse sig på ryggen af den imponerende hingst gennem hele programmet. Hun lod Sezuan gøre arbejdet under sig, og den opgave løste han perfekt. 

Hun har måttet ændre lidt på Sezuans uddannelse, så den passer til hende, som hun forklarede: så er der forskel på ryttere på mænd og kvinder også når det gælder ridning, og hun har lagt Sezuan ud i en lidt mere åben ramme. 

I galop faldt dommerne i svime over hingsten og gav ham et 10-tal og han opnåede 9,9 for potentiale. Sezuan sendte dannebrog til tops sammen med Dansk Varmblods flag i Verden i år.

Den yndige og elegante westfalerhoppe Samoura M e. San Amour kom ind på andenpladsen i kraft af en dejlig, letfodet travbevægelse, mens den hollandske hingst Eye Catcher e. Vivaldi, noget overraskende kom ind på tredjepladsen efter flere alvorlige fejl i galopprogrammet, og ved at vise en galop, der i kvalitet ikke var imponerende. 

Den svenskopdrættede Skovens Rafæl søn Revolution kom ind på 7. pladsen med Anna Svanberg i sadlen, og som man kan læse i en anden nyhed, så sluttede Litvienko Sjælstofte og Anne Troensegaard på 14. pladsen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner