Guldmedaljehoppen JJ Filippa i Intermediaire-sejr

29-10-2021 15:06

Den 9-årige Fürstenballdatter JJ Filippa, der for seks år siden blev tilkendt Dansk Varmblods opdrættermedalje i guld, har nu vundet sin Intermediaire-debut med Ellen Birgitte Farbrot

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Schilbred og Ellen Birgitte Farbrot med JJ Filippa. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

JJ Filippa er født i 2012 hos JJ Horses v/Ole Jørgen Jørgentvedt i Norge og blev solgte til norske Cecilie Schilbred. JJ Filippa, der er efter Fürstenball/ Davignon I blev landskendt i Danmark allerede som føl, da hun på Dansk Varmblods Eliteskue blev Årets dressurbetonede hoppeføl 2012.

I 2015 var hun tilbage på eliteskuet som medaljeaspirant, og det gik så godt, at hun deltog i slutfinalen, hvor hun blev tilkendt opdrættermedalje i guld. Herefter startede hoppens ejer Cecilie Schilbred med at uddanne Filippa, der dog havde barselspause, da hun i 2017 blev mor til et hingsteføl efter Sezuan, CA's Selected, som i dag er danskejet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cecilie har selv uddannet Filippa, og ved gallashowet under Dansk Varmblods Hingstekåring i 2020 deltog Cecilie og Filippa i et meget smukt indslag med DV-guldmedaljehopper, der dansede i spotlightet.

Nu er Filippa kommet tilbage til Danmark, hvor den norske Grand Prix-rytter, Ellen Birgitte Farbrot, der har base på Følle Strandgaard, skal videreuddanne hende. I forrige weekend var ekvipagen til start i, hvad der blot var Filippas anden start i Prix St. George og debut i Intermediaire.

Ved C-stævnet i Aarhus Rideklub vandt Ellen Birgitte og Filippa Prix St. George-klassen med 72,763% og vandt ligeledes deres Intermediaire I-debut med 69,342%.

Copyright Ridehesten.com
Ellen Birgitte Farbrot og JJ Filippa. Foto: Cecilie Schilbred
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen