Hans Peter Minderhoud i sadlen på Zonik

27-05-2021 15:45

DV-hingsten Glock's Zonik har gennem de sidste mange år været redet af hollandske Edward Gal, men nu har Hans Peter Minderhoud overtaget tøjlerne på den danskopdrættede hingst

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Zonik ved EM i Rotterdam i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

I 2012 blev DV-hingsten Glock's Zonik e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger) solgt til østrigske Gaston Glock, som er hovedsponsor for Edward Gal og Hans Peter Minderhoud. Inden da var Zonik som 3-års udnævnt som præmiehingst ved Dansk Varmblods hingstekåring og efterfølgende blev han redet af Andreas Helgstrand frem til salget i 2012.

Minderhoud startede oprindeligt ud med at ride Zonik, indtil at Gal i 2015 overtog hingsten. Gennem årene har Edward Gal uddannet den nu 13-årige hingst op til Grand Prix og de deltog ved VM i Tryon i 2018 og EM i Rotterdam i 2019, hvor Holland vandt holdsølv. Det er også blevet til flere hollandske mesterskaber, i det at makkerparret både i 2017, 2018 og 2019 blev hollandske mestre i Grand Prix.

Gal har ikke været til start på Zonik siden januar 2020 og Glock har nu meddelt at Edward Gals partner, Hans Peter Minderhoud har overtaget tøjlerne på den succesfulde hingst. 

– I Corona-tiderne red Hans Peter Zonik et par gange for Edward, og det viste sig som et meget godt match.
Edward, der er i den komfortable situation at have tre topheste, Zonik og de to Totilas-sønner Toto Jr. og Total US, så var beslutningen ikke vanskelig: Hans Peter overtog tøjlerne fra Edward og har trænet med Zonik i et par måneder nu, har Glock skrevet på deres Facebook. 

– Jeg er meget tilfreds med Zonik. Jeg klikker rigtig godt med ham, og jeg nyder virkelig turen på ham. Edward og jeg har begge to topheste nu, hvilket naturligvis øger vores chancer, tilføjede Hans Peter Minderhoud.

Zonik og Minderhoud vil i denne weekend være til start ved det internationale stævne i Compiègne.

Den hollandske Long List for OL i Tokyo:

  • Marlies van Baalen  - Ben Johnson, Go Legend
  • Adelinde Cornelissen – Aqiedo, Zephyr, Fleau de Baian, Govenor-STR
  • Edward Gal - Toto Jr,  Total US
  • Dinja van Liere – Hermes, Haute Couture
  • Patrick van der Meer  - Chinook
  • Anne Meulendijks - Avanti 
  • Hans Peter Minderhoud - Dream Boy, Zonik 
  • Denise Nekeman - Boston STH
  • Madeleine Witte-Vrees - Cennin
  • Thamar Zweistra  - Hexagons Double Dutch
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner