Hattrick til Deusser i World Cup-kvalifikationen

10-02-2019 12:27

Camilla Tiefensee Schrøder

Daniel Deusser vandt sin tredje sejr i denne World Cup-sæson ved kvalifikationsstævnet i Bordeaux. Han topper dermed puljen op til finalen i Göteborg

Copyright Ridehesten.com
Daniel Deusser og Tobago Z har vundet to World Cup-kvalifikationer sammen denne sæson. Tobago Z bliver også hans makker i finalen til april. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 13. og sidste World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga løb af stablen i franske Bordeaux i går aftes, og her triumferede den tyske springrytter Daniel Deusser med endnu en sejr i rækken. Hermed fik han cementeret sin position som nummer et i kvalifikationspuljen med 99 point.
Den 37-årige rytter har haft en fantastisk World Cup-sæson. I oktober vandt han i Verona med Calisto Blue, og måneden efter blev det til endnu en sejr i Madrid med Tobago Z. Og med samme hest vandt han igen i går.

- Jeg har aldrig haft sådan en sæson før, for at være ærlig. Udover at vinde tre gange, blev jeg også nummer fire i Leipzig og nummer tre i Amsterdam. Det har bare været helt fantastisk, udtaler Daniel Deusser i en pressemeddelelse fra FEI.

Han har valgt den 11-årige hingst Tobago Z e. Tangelo van de Zuuthoeve/Mr. Blue (opdr. Jonas Bellemans) som den hest, der potentielt kan give ham sin anden World Cup-finalesejr.
- Han får to ugers pause nu, og så tager jeg ham med til 's-Hertogenbosch for at give ham en sidste start inden finalen. Det er ikke en fordel at tage til Göteborg som nummer et, men det er alligevel en god følelse, konkluderer den tyske springrytter, som sidst vandt World Cup-finalen i Lyon 2014 med Cornet d'Amour.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Følgende 18 ryttere er kvalificeret til World Cup-finalen 2019

1. Daniel Deusser GER - 99
2. Christian Ahlmann GER - 72
3. Steve Guerdat SUI - 65
4. Pieter Devos BEL - 64
5. Kevin Staut FRA - 64
6. Martin Fuchs SUI - 61
7. Henrik von Eckermann SWE - 59
8. Gudrun Patteet BEL - 48
9. Irma Karlsson SWE - 48
10. Edwina Tops-Alexander AUS - 47
11. Lorenzo de Luca ITA - 47
12. Francois Mathy Jr BEL - 47
13. Niels Bruynseels BEL - 43
14. Max Kuehner AUT - 42
15. Eduardo Alvarez Aznar ESP - 42
16. Olivier Robert FRA - 41
17. Olivier Philippaerts BEL - 41
18. Peder Fredricson SWE - 40

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner