Hedelunds Anakin høstede dagens eneste 10-tal

08-03-2020 09:43

Det var med stor spænding, at det store publikum i morges var mødt op i Jyske Bank Boxen for at overvære Daniel Bachmann Andersen teste de sidste finaleheste i Blue Hors Unghestechampionat. Hedelunds Anakin høstede dagens eneste 10-tal, og Grand Galiano holdt førstepladsen

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors St. Schufro-datteren sluttede på en flot tredjeplads. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Daniel Bachmann Andersen testede den sidste del af finalehestene i Blue Hors Unghestechampionat for 5-årige dressurheste, og det blev igen i dag til en spændende og informativ lektion i unghesteridning med masser af tips og råd samt indblik i, hvordan Daniel fornemmer hestene. Nogle er små eller korte, andre har mere bag eller foran sadlen, og så er der stor forskel på, hvor bløde eller hårde de er i hånden, om de er skæve eller lige, og hvordan de tager imod Daniels anvisninger.

Et stort publikum sad bænket på lægterne fra morgenstunden for at suge til sig, når Daniel fortalte om ligeudretning, sug på tøjlen, om at ride hestene for indvendige schenkel til udvendige hånd, eftergivenhed, om at oprette skævheder, forberedelse af overgange og afveksling i den daglige træning.

– Det gælder om at have fantasi, når man på kort tid skal finde ind til en hest. Virker det første ikke, må man prøve noget nyt, fortalte testrytter Daniel Bachmann Andersen.

Copyright Ridehesten.com
Hedelunds Anakin fik et 10-tal for ridelighed og slutter på andenpladsen. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden søndag morgens testridning lå Rikke Duponts Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) på førstepladsen, da den fik dagens eneste 10-tal for dens fremragende ridelighed, og så fik den 9,5 for kapacitet. Det gav samlet 904 point.

I dag lagde Ditte Mikkelsens Hedelunds Anakin e. Apache/Blue Hors Hotline (opdr. Rikke Kvist) sig helt ind i topkampen efter at have givet Daniel en super tur med optimale reaktioner, der resulterede i et klokkeklart 10-tal for ridelighed, og lige som Grand Galiano blev det til 9,5 for kapacitet. Samlet endte Anakin på 899 point.

Førerhesten efter de to første dage, sølvmedaljehoppen Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro/Tailormade Lancelot (opdr. Lisbeth B. Andersen), betog også Daniel. Selv om hoppen i starten løb lidt igennem hånden, så fik han sig redet ind på den, fik god respons og forbedrede overgange, og så var han meget imponeret af hoppens konstante og enorme balance i galoppen og dens utrolige power og gålyst. Daniel spåede Sweetnes en virkelig stor fremtid og kunne i dag belønne hende med et 9-tal for ridelighed og 9,5 for kapacitet.

Se det samlede resultat.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen