Helgstrand er opsagt som lærested

30-11-2023 20:57

Dansk Ride-Instruktør Forening har i dag haft en ekstraordinær generalforsamling og i den forbindelse er det besluttet at ekskludere fire medlemmer. Samtidig er DRIF og Dansk Ride Forbund blevet enige om at opsige Helgstrand Dressage som lærested for beriderelever

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com

Med Nordjyske som kilde kunne vi i går berettet, at Dansk Ride Forbund havde besluttet at udelukke Andreas Helgstrand i 2024. DRF har her til aften bekræftet, at bestyrelsen på et møde i tirsdags, besluttede at Andreas Helgstrands udelukkelse som bruttogruppe-og landsholdsrytter, som minimum løber frem til og med 31. december 2024. Der udover bekræfter de ligeledes at bestyrelsen også har indberettet Andreas Helgstrand for forbundets disciplinærudvalg for overtrædelse af forbundets fælles bestemmelser samt retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af heste til ridesport.

I deres nyhed skriver DRF også følgende:
Dansk Ride Instruktør Forening og Dansk Ride Forbund har besluttet at den behandling af heste, der har fundet sted på Helgstrand Dressage, ikke er forenelig med det at være lærested for beriderelever. Derfor er samarbejdet om lærested for beriderelever med Helgstrand Dressage og tilligemed med Uggerhalne Sportsrideklub opsagt. De tre elever, der er tilknyttet til lærestederne, får hjælp til at indgå en aftale om overflytning til et andet lærested.

Fire personer udelukket
I dag har Dansk Ride-Instruktør Forening haft en ekstraordinær generalforsamling på Vilhelmsborg og i en pressemeddelse skriver de at foreningen i dag har ekskluderet følgende medlemmer fra Helgstrand Dressage: Andreas Helgstrand, Thomas Sigtenbjerggaard, Maria Anita Andersen og Ole Hummelshøj. Det vil så være op til en fremtidig generalforsamling, om de kan optages i foreningen igen. 

Formand for bestyrelsen i Dansk Ride-Instruktør Forening, Kristian Skovrider, fortæller til Ridehesten.com at der var 98 stemmeberettigede til stede, og at et stort flertal talte for at ekskludere de fire beridere. Pressemeddelelsen har fået nogle til at tolke det som om det er disse fire personer, som optræder uhensigtsmæssig i dokumentaren ’Hestemilliardærens hemmeligheder”, men det er ikke tilfældet, understreger Kristian Skovrider.

Bestyrelsen i Dansk Ride-Instruktør Forening består af formand Kristian Skovrider, næstformand
Nikolaj Kowalski, Allan Blomgren, Anders V. Carlsen og Marie Bjørnkjær Asferg.

Læs mere i Dansk Ride Forbunds nyhed.

Copyright Ridehesten.com
Kristian Skovrider. Foto: Ridehesten.com
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen