Helgstrand og Obel til USA

03-01-2023 19:57

Charlotte Kusk Berwald

De næste tre måneder skal den unge, danske dressurrytter Alexander Helgstrand tilbringe i Wellington, Florida, hvor han vil dygtiggøre sig yderligere som rytter med udgangspunkt i Helgstrand Dressages USA-afdeling – og han får selskab af Sophia Boje Obel Jørgensen

Copyright Ridehesten.com
Alexander Helgstrand her med Belantis. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter at være blevet student i sommer holder Alexander Yde Helgstrand sabbatår, hvor han har valgt at fokusere fuldt ud på sin ridning. Nu tager han så det store spring og rejser til USA for at prøve kræfter med de amerikanske stævnebaner i Wellington med udgangspunkt i forældrenes forretning, Helgstrand USA, med base i netop dette område.

Sophia Obel også til USA
Helt alene bliver han dog ikke "over there" på den anden side af Atlanterhavet. Han får nemlig selskab af den unge, danske dressurrytter Sophia Boje Obel Jørgensen, der også skal over for at ride for Helgstrand USA et par måneder. Sophia og Alexander kender hinanden, fordi hun i sin tid overtog hans pony Adriano B, med hvem de begge har haft stor succes som ponyryttere. Efterfølgende har de også begge været succesfulde på både junior- og ungrytterniveau, og nu er tiden kommet til at udvikle deres kompetencer yderligere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har set meget frem til at blive en del af holdet og udvikle mig som rytter, navnligt under kyndig vejledning af Ulf (dr. Ulf Möller, red.) og Lars (Lars Petersen, tidligere dansk nu amerikansk dressurrytter, red.) og glæder mig til at deltage i stævnerne, skriver Alexander Helgstrand på sin Instagram-profil.  

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Central placering
Wellington er kendt som et amerikansk hestemekka, hvor de store stævner er en skridttur fra stalden. Klimaet i Florida er mildt, og derfor søger mange ryttere til netop Florida om vinteren, hvor der hver uge er stævner gennem vintersæsonen. På den måde slipper hestene for lange transportture for at komme rundt til stævnerne, da stævnepladsen er så tæt på, at køreturen kan klares på ti minutter, eller der kan skridtes hen til den som en del af opvarmningen.

Se en videopræsentation af Helgstrand USA:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen