Helgstrand og TV2 mødes i retsopgør

21-08-2023 18:01

Charlotte Kusk Berwald

Nu sætter TV2 langt om længe ord på hvad de skjulte optagelser fra Helgstrand Dressage indeholder

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved dagens retsmøde ved retten i Aalborg kom det langt om længe frem om hvad der var på de skjulte optagelser. Dette skriver Nordjyske. Andreas Helgstrand ønsker et fogedforbud således programmerne ikke vises til efteråret.

Eksperter: Det er mishandling
Redaktør på Operation X, Ketil Johansen, fortæller at TV2 har optagelser med heste med blod i munden fra sår, der ikke får lov at hele. Stribemærker efter overdreven brug af pisk og sporer, der dækkes med skosværte. Samtidig har TV2 også optagelser fra Ridehallen, hvor der er flere eksempler på at man gør brug af den udskældte træningsmetode rullkur, der er i strid med Dansk Ride Forbunds retningslinjer. Fem eksperter slår uafhængigt fast overfor TV2 at det er den metode, der bruges på optagelserne. Flere af eksperterne kalder det for "dyremishandling" samt "vold mod hesten."

Fakta
Hvornår må man anvende skjult kamera som presse?

Konkret er der i tilfælde med skjult kamera altid tale om en afvejning af forholdet mellem ”krænkelsen af privatlivets fred” og den ”samfundsmæssige interesse”, som den pågældende sag måtte have. Her gælder en konkret afvejning af, om den samfundsmæssige interesse berettiger til, at man må overskride nogle moralske og juridiske grænser. Her lægges vægt på, om dokumentationen for det til hensigt dokumenterede holder vand, og at brugen af skjult kamera ikke unødigt udstiller personer i andre uvedkommende sammenhænge.
 

Fold up
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Helgstrand: Det er store dyr
Ved dagens retsmøde fortæller Andreas Helgstrand i vidneskrænken om hvordan hestene trænes. 
– Det er store dyr.  Det er ligesom en hund, der bider engang imellem. Man skal sætte hestene på plads, ellers er de farlige, store dyr. Men ingen er på min matrikel for at skade heste, fortalte Andreas Helgstrand i dag i vidneskranken i Aalborg.

Der falder dom i sagen 4. september

Kilde: Nordjyske

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen