Skrækhistorien gentager sig i Holbæk

25-08-2021 16:17

Trine Askjær-Jørgensen

Knap et år efter at en ukendt gerningsmand trængte ind i stalden i Holbæk Rideklub og udsatte hoppen, Carli, for så brutal mishandling, at hesten måtte aflives, efterforsker politiet nu en ny episode som fandt sted natten til tirsdag

Copyright Ridehesten.com
Billede af Carli's gerningsmand, som endnu er på fri fod. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For blot et lille års tid siden havde Holbæk Rideklub besøg af en ukendt gerningsmand, der trængte ind i stalden og udsatte fjordheste-hoppen, Ågerupgårds Carli, for så brutal mishandling, at hesten senere måtte aflives pga. skadernes omfang. Nu har der desværre været en lignende hændelse i klubben natten mellem mandag og tirsdag (23.-24. august). Klubben frygter derfor, at den samme gerningsmand er vendt tilbage.

Stina Myrholm, som ejede hoppen, der sidste år blev udsat for overfald, udtaler sig på vegne af klubben og ejeren af hesten, som blev overfaldet forrige nat. Hun fortæller, at dem, der mødte ind i stalden i går morges, egentlig ikke oplevede noget usædvanligt. De fodrede og begyndte at lukke heste ud på fold, – Og ja, nogle af hestene var lidt oppe at køre, men det kan jo også bare være skiftet i vejret, der var skyld i det, som hun siger.

Men der var noget helt galt!

Mette, ejeren af hesten, der er blevet overfaldet, kom så ud på rideklubben i går formiddags, ordner boksen, som hun plejer og oplever heller ikke noget usædvanligt. Indtil hun går ned til sin hest, Florica (i daglig tale, Flo), på folden. Den kommer ikke hen til hende, som den plejer, og hun kan se, at den er meget svedig, og at den har noget snask ved halen. Mette løfter derfor halen og ser, at hesten er helt hævet omkring kønsorganerne.

På grund af viden om sagen fra sidste år reagerer Mette og folkene på Holbæk Rideklub øjeblikkeligt. De får fat i dyrlægen, politiet og kontakter Stina Myrholm og hendes mand, fordi det er ham, der har sat overvågning op indendørs efter overfaldet på Stinas hest, Carli.

Stina fortæller: – Det var ligesom et dejavu, da jeg så billederne og videoen fra den nat.

Vi kan se, der har været en mand inde i stalden i ca. 2,5 time natten mellem mandag og tirsdag i tidsrummet fra ca. kl. 1 til 3. Han var inde i boksen hos hesten i ca. 1 time og 20 min, fordi vi kunne nemt se, hvornår han gik ind og ud af boksen. På et tidspunkt var manden væk fra kameraet, hvor man ikke kan se, hvad han lavede, og der står da også en anden hoppe i den del af stalden, hvor han var henne, men alle heste er blevet undersøgt af dyrlægen, og det er kun Flo, det er gået ud over.

Politiet arbejder på højtryk på sagen

Stina fortæller, at politiet arbejder på højtryk på sagen lige nu og er i gang med at se på både udendørs- og indendørs overvågningsbilleder fra klubben. De havde politihunde ude i går for at finde spor og undersøge området, og i dag har der været nogle teknikere ude. De kan hverken be- eller afkræfte lige nu, om det er den samme gerningsmand, som overfaldt Carli.

– I starten bliver jeg rigtig ked af det, fordi de ringer mig op og siger, at det ikke ligner den samme gerningsmand, som mishandlede Carli, men når jeg ser på videoen, så synes jeg virkelig, det ligner ham. Den måde han går på osv., men det kan også være, fordi jeg gerne vil se det og selvfølgelig gerne vil have ham fanget. Det var jo mig, der havde Carli, så jeg håber jo virkelig på, at han bliver fanget.

– Jeg tænker, at der kan ikke være to forskellige mennesker, der gør det her på præcist det samme sted. Det ville simpelthen være utroligt. Jeg tror på, at det skal lykkes denne gang, og jeg tror på, at det er den samme, siger Stina.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bedre overvågningsbilleder giver håb

Heldigvis er der meget bedre overvågningsbilleder fra klubben end sidst, både indendørs og udendørs, og det giver håb til både hesteejerne på klubben og politiet, om at gerningsmanden nok skal blive fanget.

– Det er jo et infrarødt kamera, der har kørt, og det er selvfølgelig ikke farvebilleder, men det er ret god kvalitet, så hvis man kender ham, så kan man nemt genkende ham på billederne, mener Stina Myrholm. Hun er fuld af håb for, at politiet nok skal fange gerningsmanden denne gang.

Det er nu, vi skal rykke for at fange ham

– Nu er vi nødt til at rykke på det hurtigt, hvis vi skal fange ham. Det er en varm kartoffel lige nu. Derfor har Stina også delt nogle billeder af gerningsmanden og et opslag på hendes Facebook-side, som hun fortæller allerede, er blevet delt over 4000 gange.

Desuden fortæller hun, at de er en flok fra rideklubben, der er ved at arrangere en demonstration på mandag, hvor de vil gå i Algade i Holbæk og snakke om, hvad det er, der sker for at sprede ordet og forhåbentlig bidrage til at fange gerningsmanden, fordi som hun siger: – Jo længere tid, der går, jo sværere bliver det.

– Flo har det godt heldigvis, og det her er chancen for, at vi kan fange ham, få ham af gaden og få retfærdighed for Carli, og nu også Flo. Jeg bliver bare nødt til at håbe på det igen. Det SKAL lykkes denne gang!

Hesten, Florica, som desværre var offer for dette grusomme overfald, har haft dyrlæge og er blevet undersøgt grundigt. Den har fået noget smertestillende og er selvfølgelig påvirket af det, der er sket, men er ellers ok.

Copyright Ridehesten.com
Florica. Foto: Privat

Vicepolitiinspektør, Lars Krogsgaard, fra Midt og Vestsjællands Politis udtaler:

Politiet har fået en anmeldelse fra pågældende rideklub i går tirsdag formiddag. Vi efterforsker i øjeblikket en sag om ulovlig indtrængning på stedet, og vi har i den forbindelse haft en dyrlæge ude på stedet for at se, om dyrene på stedet skulle have lidt overlast af nogen art.

Samtidig er det vores opgave at optage spor på stedet, som indgår i efterforskningen, og det arbejde er også i gang her i dag. Vi er opmærksomme på den lignende sag, der fandt sted for knap et år siden, og vi ser selvfølgelig på, om der skulle være en sammenhæng. Vi efterforsker sagen og har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Læs også

Fjordhest sejrede ved Christmas Show Warm Up pony

03-12-2021 15:23, af Christine Krogh Frausing

Natasja Jørgensen og Halskovs Grabb red i sidste uge Christmas Show Warm Up for ponyer, hvor de Natasja med sin fjordhest sejrede i Kobberturens trøstefinale. Natasja var ude for en rideulykke i 2020, men det til trods, har 2021 vist sig at være deres 'comeback' år

Fokus, opbakning og motivation – Tre nøgleord til succes

12-05-2021 15:00, af Christine Krogh Frausing

Højvanggaards Saga og Marie Bloch er på en ambitiøs rejse mod deres mål og drømme. En rejse der til sommer skal munde ud i DM for fjordheste. Bag Marie står et team, der bakker hende op i medgang og modgang

– Jeg har mistet min bedste ven

12-03-2021 14:09, af Marie Helene Rigård Rohleder

Susanne Jensen har ejet fjordhesten Anton de sidste 32 år, og de har altid været helt uadskillelige. I går måtte hun sige farvel til sin sjæleven, og smerten er næsten ikke til at bære 

Kan du genkende mulig gerningsmand?

16-09-2020 14:05, af Marie Helene Rigård Rohleder

Politiet har offentliggjort overvågningsbånd fra Holbæk Rideklub, hvor fjordhesten Ågerupgårds Carli blev aflivet i fredags på grund af voldsom mishandling. Politiet beder offentligheden om hjælp til at identificere manden 

Politi efterlyser ejer af løse heste

03-01-2018 10:22, af Camilla Tiefensee Schrøder

En islandsk hest og en shetlandspony er blevet fundet ved Audebo nord for Holbæk, og Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne i kontakt med ejeren

Mishandlet hoppe: Ejer udlover dusør på 25.000 kr.

30-09-2020 11:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Midt i september blev den drægtige fjordhest Ågerupgårds Carli aflivet som følge af grov mishandling, og nu håber ejer Stina Myrholm, at en dusør på 25.000 kroner er nok til at fange gerningsmanden

Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Ejer til aflivet hoppe i Holbæk: Det er jo sindssygt

14-09-2020 16:40, af Marie Helene Rigård Rohleder

I fredags på Holbæk Rideklub blev den drægtige Ågerupgårds Carli aflivet som følge af voldsomme skader i endetarmen. Skader som ikke er opstået naturligt. Ridehesten.com har talt med ejeren Stina Myrholm, som gennemlever sit livs ondeste mareridt 

Dusør på 60.000 kr. i sag om mishandlet fjordhest

10-10-2020 10:25, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den drægtige Ågerupgårds Carli blev aflivet som følge af grov dyremishandling den 11. september. Sammen med gavmilde donorer udlover ejeren en dusør på 60.000 kr. til den person, der kan give politiet afgørende information til at finde gerningsmanden og få ham dømt. Politiet fortæller til Ridehesten.com, at det ser svært ud med efterforskningen 

Stjal hegn, så heste slap ud

02-10-2008 07:45, af Maja Golles
Tirsdag rykkede Midt- og Vestsjællands Politi ud til en noget speciel opgave. Tyve havde stjålet hegnet rundt om en fold, så hestene på folden frit kunne forlade den tidligere inghegning.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Maxie med hyldest til sin bedste ven der blev mobbet

01-12-2021 18:16, af Christine Krogh Frausing

Maxie Nabi Christiansen red under dette Christmas Show Warm Up for sin bedste ven, Zac Kean Parry, der er blevet mobbet, slået og sparket så meget, at han har valgt at stoppe i ridesporten på ubestemt tid

Kandar for første gang valgfrit i alle klasser

02-12-2021 16:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Ride Forbund er netop kommet ud med de nye, reviderede disciplinreglementer, som gælder fra 1/1-2022, og det er ikke kun i springning, der er ændret på reglerne, for som noget nyt er kandar nu valgfrit fra sværhedsgrad 3 og op – også på landsplan

27-årige Little Miss Milton vandt ved Christmas Show

30-11-2021 19:39, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 27-årige hoppe Little Miss Milton har netop været til start ved Christmas Show Warm Up for pony, hvor hun med sin rytter Anna Sofia Fuhrmann har leveret indtil flere nulrunder i klasser med en højde på op til 1 meter

Syv danske dressurekvipager i verdens top-50

02-12-2021 06:26, af Thomas Bach Jensen

Mens Cathrine Dufour med Bohemian bibeholder deres andenplads på FEI's verdensrangliste i dressur, rykker de øvrige danske ekvipager op ranglisten

Prinsesse Märtha Louises datter tog sejren (video)

03-12-2021 22:05, af Thomas Bach Jensen

Ved Baltic Cup finalerne på Vilhelmsborg var det den norske prinsesse Märtha Louises datter, Emma Tallula Behn, der sejrede individuelt hos childrenrytterne her til aften

Snart må du tage til springstævne i alle farver bukser

02-12-2021 13:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Så blev det officielt fra 1/1-22 må du hoppe i alle farver ridebukser til og med C-stævner. Her kan du læse om nogle af de interessante ændringer i springreglementet

Hundredvis trodsede vejret for at se hingste (video)

03-12-2021 18:28, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Det årlige juleshow med hingstefremvisning hos Helgstrand Dressage fandt sted torsdag aften, og trods noget tvivlsom farbarhed på mange nordjyske veje, så var hallen fuld af gæster fra ind- og udland, der var mødt op for at opleve den enestående samling af nyindkøbte unghingste

Happy Feets Heartbeat vandt 150 cm i USA

30-11-2021 18:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblodshesten Happy Feets Heartbeat, som nu hedder Jackofhearts, vandt i forrige uge en 150 cm-klasse med sin nye rytter Margie Goldstein-Engle

Flot passage sikrede Merrald mesterskabssejren (video)

05-12-2021 13:03, af Annika Knudsen Lorentsen

I sadlen på Blue Hors Zatchmo har Nanna Skodborg Merrald netop vundet Grand Prix Special hos Sportsrideklubben Aalborg, og dermod tog hun også sejren i det samlede jyske mesterskab i sværhedsgraden Grand Prix

Enighed om anbefalet reklamationsfrist ved hestehandel

30-11-2021 10:48, af Annika Knudsen Lorentsen

Køb og salg af heste vil fra 1. januar 2022 ikke længere falde ind under reglerne om forbrugerkøb. Under den nye lovramme vil de større aktører i hestebranchen anbefale tre måneders reklamationsfrist ved handler med heste