Dusør på 60.000 kr. i sag om mishandlet fjordhest

10-10-2020 10:25

Marie Helene Rigård Rohleder

Den drægtige Ågerupgårds Carli blev aflivet som følge af grov dyremishandling den 11. september. Sammen med gavmilde donorer udlover ejeren en dusør på 60.000 kr. til den person, der kan give politiet afgørende information til at finde gerningsmanden og få ham dømt. Politiet fortæller til Ridehesten.com, at det ser svært ud med efterforskningen 

Copyright Ridehesten.com
Ågerupgårds Carli. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen anholdte, ingen sigtede, ingen identifikation på manden fra overvågningsbåndet. Midt- og Vestsjællands Politi kæmper fortsat med efterforskningen i sagen om den mishandlede fjordhest fra Holbæk Rideklub. 

Fredag den 11. september blev den 8-årige drægtige fjordhest Ågerupgårds Carli mishandlet af en ukendt mand i sin boks på Holbæk Rideklub. Hoppen blev efterfølgende aflivet i henhold til dyreværnsloven som følge af voldsomme skader i endetarmen. 

Siden da har Midt- og Vestsjællands Politi offentliggjort overvågningsbånd fra staldarealet, som viser den formodede gerningsmand. Se overvågningsbåndet her. 

– Vi har modtaget omkring 20 henvendelser baseret på overvågningsbåndene, som vi er igang med at gennemgå. Vi har ingen anholdte endnu, og der er heller ingen tekniske beviser, som vi umiddelbart kan gå videre med. Personen på overvågningsbåndet er ikke blevet identificeret endnu, fortæller Midt- og Vestsjællands presseafdeling til Ridehesten.com. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Carlis ejer Stina Myrholm har sammen med gavmilde donorer udlovet en dusør på hele 60.000 kr. til den person, som kan give politiet afgørende information i sagen. Stina og hendes mand har selv lagt 25.000 kr. i puljen, og så har en anonym donor givet 25.000 kr.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derudover har Stephanie "Geggo", som er realitystjernen Linse Kesslers datter, også kendt fra tv-programmet "Familien fra Bryggen", doneret 10.000 kr. 

– Det er helt fantastisk, hvor gavmilde fremmede mennesker kan være. Lige siden Carli døde har jeg fået stor støtte og hjælp fra den danske hesteverden, og jeg modtager dagligt masser af søde beskeder fra mennesker, jeg ikke kender, siger Stina Myrholm. 

– Men jeg savner Carli helt enormt. Det er rigtig svært, og jeg forsøger at tage en dag ad gangen. Det har sat sig dybe sport i mig, som jeg er igang med at bearbejde. Carli var en helt speciel hest, og hun gjorde indtryk på alle de mennesker, hun mødte på sin vej, siger Stina Myrholm.

Læs Ridehestens store interview med Stina om Carli her. 

Hvis du har oplysninger i sagen om Carli, så kontakt Midt- og Vestsjællands Politi her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen