Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47

Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Copyright Ridehesten.com
Ågerupgårds Carli, som blev udsat for mishandlingen tilbage i 2020. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

En 41-årig mand er i dag blevet sigtet for endnu en overtrædelse af dyrevelfærdslovgivningen i forbindelse med uforsvarlig behandling af en hest på Holbæk Rideskole forøvet natten mellem den 10. og 11. september 2020.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Efter anmeldelsen om den uforsvarlige og brutale mishandling af fjordhesten Carli i 2020, som endte med at koste den livet, foretog politiet grundige undersøgelser af hestestalden for at sikre eventuelle kriminaltekniske spor samt omfattende efterforskning i et forsøg på at få identificeret en mistænkt i sagen.

Læs mere om Carli-sagen her

Politiet offentliggjorde endvidere dele af en overvågningsvideo i et forsøg på at få offentlighedens hjælp til at identificere den mand, der sås gå væk fra Holbæk Rideskole efter, at have udsat Carli for brutal mishandling.

Trods offentliggørelse af overvågningsvideoen og efterforskningen i øvrigt lykkedes det ikke umiddelbart politiet at identificere ham.

Om formiddagen den 24. august 2021 modtog politiet endnu en anmeldelse fra samme rideskole. Overvågning fra rideskolen viste, at en mand i løbet af natten uberettiget havde opholdt sig i hestestalden, hvor han havde behandlet en hest uforsvarligt. Denne gang var det hesten Flo, som det var gået udover. 

Mette, ejeren af Flo, kom ud på rideklubben den 24. august, ordner boksen, som hun plejer og oplever heller ikke noget usædvanligt. Indtil hun går ned til sin hest, Flo på folden. Den kommer ikke hen til hende, som den plejer, og hun kan se, at den er meget svedig, og at den har noget snask ved halen. Mette løfter derfor halen og ser, at hesten er helt hævet omkring kønsorganerne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Læs hele den historie her. 

Den 41-årige blev anholdt den 31. august 2021 og sigtet for seneste forhold på rideskolen, efter at flere borgere henledte opmærksomheden på ham efter offentliggørelse af signalementet.

Copyright Ridehesten.com
Hesten Flo som er blevet udsat for grov mishandling her i 2021. Foto: Privat

Politiet foretog herefter en målrettet efterforskning mod den 41-årige med fokus på de sikrede, kriminaltekniske spor for at få afklaret, hvorvidt han også kunne mistænkes i sagen fra 2020. Den efterforskning giver nu politiet grundlag for ligeledes at sigte ham for denne uforsvarlige behandling af hesten, der dengang måtte aflives.

Politiet og anklagemyndigheden har efter den nye sigtelse mod den 41-årige foretaget en nøje juridisk vurdering af bestemmelserne i retsplejeloven om varetægtsfængsling sammenholdt med de konkrete omstændigheder i de to sager, og der vurderes på den baggrund ikke at være grundlag for fremstilling af den 41-årige i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling.

Sagerne vil nu blive forelagt for Det Veterinære Sundhedsråd for at få en sagkyndig vurdering af, hvordan grovheden i behandlingen af hestene i de to sager bør vurderes.

Anklagemyndigheden vil herefter tage stilling til, hvordan det strafferetlige i sagerne om overtrædelse af dyrevelfærdslovgivningen forventes afgjort.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen. Læs pressemeddelelsen fra politiet HER.

Læs om den tidligere sigtelse HER, samt om mishandlingssagen fra 2020 HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen