Knoglerester undersøges nærmere

25-08-2023 13:28

Charlotte Kusk Berwald

Der er taget prøver af knoglerne fra de opgravede heste hos Viegård Stutteri, og disse er nu sendt til København, hvor professor Henrik Elvang Jensen skal undersøge dem nærmere

Copyright Ridehesten.com
Fra udgravningen. Foto: Martin Gorritzen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sagen mod John Byrialsen og Viegård Stutteri kan meget vel have kurs mod det danske retssystem, så derfor er myndighederne i fuld gang med at sikre sig, at beviserne er i orden. Først og fremmest, fordi det er ulovligt at nedgrave heste uden først at have indhentet tilladelse til dette. Dette er et brud på miljøbeskyttelsesloven.

Der ankommer prøver fra 39 heste, ifølge TV Midtvest, der også har talt med Henrik Elvang Jensen. Nu skal undersøgelserne give svar på, om hestene var underernærede. 

– Man kan se, om hestene har været underernærede ved at kigge på knoglemarven. Hvis der er et proteinholdigt kulhydrat kaldet glykosaminoglykaner i knoglemarven, samtidig med at der er tab af fedtceller, så er det et tydeligt tegn på underernæring, fortæller professor Henrik Elvang Jensen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kommer til at tage tid
Undersøgelserne foregår som, hvis der var tale om en retsmedicinsk undersøgelse af ligdele fra et menneske. Derfor kommer der også til at gå flere uger før, før undersøgelserne er færdige.

– Det skal gøres ordentligt og omhyggeligt og dokumenteres i mindste detalje, fortæller Henrik Elvang Jensen, med henblik på at undersøgelserne muligvis skal bruges som beviser i en mulig retssag.

Læs mere om veterinær patologi her.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner