40 betjente til stede på Viegård-stutteri

12-10-2023 10:19

Annika Knudsen Lorentsen

Omkring 40 betjente og Fødevarestyrelsen er i dag til stede på Viegård Stutteri ved Skals, for at lave en opfølgning på tidligere besøg

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge TV MIDTVEST er omkring 40 betjente og Fødevarestyrelsen i dag til stede på Viegård Stutteri, hvor de afholder politiaktion for at lave en opfølgning på tidligere besøg. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Politiaktionen startede her til morgen, fordi vi har iværksat et uanmeldt tilsyn hos stutteriet. Det er et tilsyn, hvor vi laver opfølgning fra det seneste uanmeldte tilsyn, fortæller Kim Steiniche fra Viborg Politi til TV MIDTVEST. 

Besøget er ikke det første opfølgende tilsyn, som der udføres, efter at man tilbage i august fandt 50 nedgravede døde heste på stutteriet. Dette tilsyn varede hele dagen, og her blev der foruden fundet af de nedgravede heste, kontrolleret 390 levende heste på stutteriet. Her fandt man, at der var tale om uforsvarlig behandling af heste, men at der ikke var heste, hvor forholdene var så omfattende, at det kunne kategoriseres som mishandling eller groft uforsvarlighed.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner