Niels Hausgaard fortryder

13-08-2023 13:31

Hesteavler og entertainer Niels Hausgaard præciserer i et skriv sendt direkte til Ridehesten, hvorfor han deltog i mandagens demonstration ved Viegård Stutteri ved John Byrialsen, og hvorfor han synes, sagen er kørt helt af sporet

Copyright Ridehesten.com
Niels Hausgaard ved kortegekørsel-demonstrationen i mandags. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne uge har der virkelig været gang i sagen angående Viegård Stutteri ved Skals og stedets ejer John Byrialsen. Mandag var der demonstration i form af kortegekørsel, og onsdag og fredag har henholdsvis Midt- og Vestjyllands Politi og Hestens Værn været på banen med pressemeddelelser vedrørende sagen.

Senest i går var der demonstration til fods ved Viegård, hvor rigtig mange mennesker var mødt frem. Demonstranterne er ikke tilfredse med politiets arbejde i sagen, og derfor griber de selv til handling.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesteavler og entertainer Niels Hausgaard er ked af, at sagen er kommet sådan ud af kontrol og vil gerne præcisere, hvorfor han deltog i mandags:

– Jeg ser mit navn brugt og misbrugt i forbindelse med demonstrationer omkring Viegård Stutteri. Derfor vil jeg gerne præcisere: Jeg deltog i en demonstration anmeldt af fagfolk. Det vil sige John Byrialsens kollegaer og såmænd også venner. Vi ville som branche gøre opmærksom på, at vi tager afstand fra alt det lovstridige, Byrialsen beskyldes for. Hestebranchen er sårbar, og der skal være ren røv at trutte i.

At vores demonstration blev blandet sammen med udefrakommende, der demonstrerer på en pinlig og uværdig måde med brug af afstumpet retorik og provokerende adfærd, tror jeg kom bag på mange. Den måde at optræde på hører ingen steder hjemme, i hvert fald ikke i Danmark og slet ikke i Skals, siger Niels Hausgaard.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen