Borgerforslag: Indsats mod vanrøgt

10-07-2023 11:33

Annika Knudsen Lorentsen

I samarbejde har Dansk Ride-Instruktør Forening og Hestens Værn oprettet et borgerforslag til en lovændring, der skal sikre bedre rammer for behandling af dyreværnssager. Samtidig melder de ud, at de tager dyb afstand fra måden hvorpå der holdes heste hos John Byrialsen

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto. Foto: Ridehesten.com

I en pressemeddelelse fra Dansk Ride-Instruktør Forening (DR-IF) meddeler foreningen, at de tager afstand til måden hvorpå der holdes heste hos John Byrialsen. I pressemeddelelsen står følgende: 

"Som faglig organisation i ridesporten vil vi fra Dansk Ride-Instruktør Forenings side tage dybt afstand fra de forhold, hvorpå der holdes heste hos John Byrialsen og hans forskellige firmaer.

Der er desværre ikke længere nogen tvivl om, at forholdene, som et ukendt stort antal heste lever under, er katastrofale, og desværre griber ingen myndigheder ind.

Derfor vil vi opfordre alle til at støtte Borgerforslaget fra Hestens Værn, som vi også som forening støtter. Dette forslag går ud på at give politiet og andre relevante myndigheder mulighed for at handle hurtigt og effektivt."

Pressemeddelelsen er underskrevet af DR-IF og følgende personer der udgør foreningens bestyrelse: Kristian Skovrider, Nikolai Kowalski, Anders Carlsen, Maria Bjørnkjær Asferg og Allan Blomgren. 

Samtidig har DR-IF i samarbejde med Hestens Værn oprettet et borgerforslag til en lovændring, der skal sikre bedre rammer for behandling af dyreværnssager. Et borgerforslag som mange andre foreninger har valgt at støtte op omkring. 

Læs hele borgerforslaget på billedet nedenfor. 

Linket hvor man kan støtte borgerforslaget afventer godkendelse. Det vil blive delt på Hestens Værns Facebook-side, når det er online. Læs mere her.

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner