Kæmpehesten Moss demonstrerer

21-09-2023 17:36

Charlotte Kusk Berwald

På lørdag er der atter demonstration mod Viegård Stutteri og dennes ejer, John Byralsen. Denne gang deltager shirehesten Moss

Copyright Ridehesten.com
Kæmpehesten Moss, der på lørdag demonstrerer. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige siden sagen begyndte at rulle, har der været ugentlige demonstrationer mod Viegård Stutteri og John Byrialsen og den kommende lørdag er ingen undtagelse. De fleste af demonstrationerne er foregået ved stutteriet i Skals, ligesom der også er blevet demonstreret i København.

Lørdag går shirehesten Moss forrest når demonstranterne har arrangeret demonstration og fakkelallé. Demonstranterne mødes på Skals kro klokken 18 og en time senere, fører den store hest an i demonstrationen, der starter ved Bytorvet og går en kilometer gennem byen til udkanten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

20:30 er Moss klar til anden del af demonstrationen, når han går i spidsen når demonstranterne går med fakler og synger. Der vil blive sunget til ære for de døde heste.

Hele sagen startede i sommers, da en tidligere ansat på Facebook anklagede stutteriets ejer for at vanrøgte sine heste. Det er indtil videre ført til at knoglerester af døde heste er blevet sendt til undersøgelse i København ligesom det er kommet frem at stutteriejeren gennem en årrække har modtaget store bøder efter tilsyn.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen