Borgerforslag om dyrepoliti

02-08-2023 12:02

Charlotte Kusk Berwald

I lyset af den nuværende dyreværnssag, har Hestens Værn og Dansk Ride-Instruktør Forening nu stillet et borgerforslag om at indføre dyrepoliti samt at give politiet de redskaber de efterlyser for bedre at kunne tage sig af den type sager

Copyright Ridehesten.com
Nyt borgerforslag skal gøre det lettere for dyreværnsforeninger at hjælpe dyr i nød. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af de punkter som indgår i borgerforslaget et krav om hurtigere handling i de grove sager. Her skal der, hvis borgerforslaget bliver til lov, fremover højest gå 24 timer. Dyrepolitiet skal, ved begrundet mistanke, kunne få en dommerkendelse i løbet af 24 timer således der hurtigere kan foretages rensagninger.
– Det skriger til himlen at vi som dyreværnsorganisation må sidde med hænderne i skødet og vente, mens dyr lider. Der er for mange sager hvor vi har billeddokumentation hvor man kan se hestene mere eller mindre er levende skeletter og når myndighederne så kommer på besøg har man haft tid til at flytte dyrene, hvilket vil sige at sagen falder til jorden, fortæller Julie Fjeldborg fra Hestens Værn, der er en af stifterne af borgerforslaget.

Borgerforslag bliver ikke til lov
Skulle borgerforslaget blive vedtaget, vil det have karakter af et såkaldt beslutningsforslag, hvilket i grove træk betyder, at det har karakter af en "hensigtserklæring". Først derefter skal justitsministeriet på foranledning af regeringen beslutte, hvorvidt hensigten skal omsættes til direkte, juridisk bindende. 

Copyright Ridehesten.com
Det nye borgerforslag er online. Foto: Hestens Værn
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ny demonstration i vente
I forbindele med den verserende dyreværnssag mod John Byrialsen og Viegård Stutteri, som er årsagen til at debatten om dyrepoliti nu er sparket i gang igen, er der atter meldt om demonstration. Den næste demonstration bliver på lørdag kl. 12 hvor demonstranterne endnu en gang vil gå ruten på seks kilometer.

Du kan se, og eventuelt skrive under på, borgerforslaget her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner