Politiet har igen besøgt stutteri

28-07-2023 09:38

Annika Knudsen Lorentsen

I tirsdag har Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med Fødevarestyrelsen igen været på uanmeldt kontrolbesøg på et stutteri i Viborg-området, som må antages at være et led i den vanrøgtssag der lige nu kører i forhold til Viegård Stutteri

Copyright Ridehesten.com
Billede fra en af de demonstrationer der har været afholdt udenfor stutteriet. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse fortæller Midt- og Vestjyllands Politi, at de har været på uanmeldt kontrolbesøg hos et stutteri i Viborg-området. Det må formodes at være relateret til den igangværende sag omkring vanrøgt af heste på Viegård Stutteri, som mange medier inklusiv Ridehesten de seneste uger har kunne berette omkring. 

I pressemeddelelsen skriver politiet blandt andet: 

"Midt- og Vestjyllands Politi har tirsdag den 25. juli i samarbejde med Fødevarestyrelsen været på uanmeldt kontrolbesøg på et hestestutteri nord for Viborg. Kontrolbesøget kommer i forlængelse af flere tidligere uanmeldte kontrolbesøg på stutteriet i henholdsvis februar, maj og tidligere i juli måned, hvor Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune også deltog."

Nyheden fortsætter efter annoncen

På grund af efterforskningen, kan politiet ikke komme med nærmere detaljer omkring besøget og deres arbejde omkring sagen, mens leder af Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost, udtaler blandt andet: 

– Når vi får aktuelle og konkrete anmeldelser, henvendelser eller bekymringer fra borgere om manglende dyrevelfærd eller mulige overtrædelser af dyrevelfærdsloven, så handler vi på det. Vi er bundet af reglerne om tavshedspligt i forbindelse med en efterforskning. Det kolliderer med den store offentlige interesse, der er i den her sag. Men vi kan forsikre, at vi arbejder intenst med sagen i et samarbejde med de andre myndigheder

Se hele pressemeddelelsen her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen