Kommunen har besøgt Bratbjerggaard

05-04-2024 17:45

Der blev i går udført miljøtilsyn ved det nyoprettede stutteri på Bratbjerggaard i Brovst, efter at et større antal heste fra det konkursramte Viegård Stutteri er rykket ind

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Det er kun lidt over en uge siden, at en hel del heste fra Viegård Stutteri, tidligere ejet af John Byrialsen, blev flyttet fra Skals ved Viborg til Bratbjerggaard i Brovst.

Her har en ejerkreds investeret i et stadig ukendt antal heste, hvor Hans H. Kristiansen er ansat som rådgiver, mens John Byrialsen på nuværende tidspunkt stadig er tilknyttet.

I forbindelse med flytningen af hestene til Bratbjerggaard aflagde Jammerbugt Kommune i går besøg hos hestene i deres nye omgivelser. Ifølge Nordjyske blev der under besøget kontrolleret, om der ikke er flere dyr på ejendommen, end der er tilladelse til, samt om foder, gødning, olietank, affald og spildevand håndteres korrekt, og at der ikke er for meget støj på ejendommen.

Ifølge mediet kan Gitte Clausen, plan- og miljøchef i Jammerbugt Kommune, der er ansvarlig for tilsynet, ikke fortælle, hvordan vurderingen af forholdene på Bratbjerggaard lyder, da tilsynsrapporten først skal færdiggøres og sendes til høring hos stutteriet i 14 dage. Først derefter offentliggøres indholdet.

Tilsynet forventes at fortsætte på stutteriet i næste uge.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner