Opklaring om lejemålet af Bratbjerggaard

07-04-2024 13:11

Det nye hesteprojekt på Bratbjerggaard er i øjeblikket genstand for flere spørgsmål og kritik, efter at ejerkredsen har overtaget en større flok heste fra det omstridte Viegård Stutteri. Udlejeren af ejendommen, Alex Thomsen, samt de tidligere lejere, Tobias og Isabelle Nouard, understreger hver især, at de intet har at gøre med projektet

Copyright Ridehesten.com
Uddrag af brevet fra Alex Thomsens advokat. Foto: Skærmbillede af det offentliggjorte brev
Nyheden fortsætter efter annoncen

For nyligt er en større flok heste fra Viegård Stutteri flyttet ind i nye omgivelse på Bratbjerggaard i Brovst. Det sker efter, at en endnu ukendt ejerkreds har indkøbt hestene til et nyt projekt. Hans H. Kristiansen fungerer i den forbindelse som rådgiver for ejerkredsen.

Det nye projekt har de seneste par uger affødt en række spørgsmål, og i fredags valgte Kristiansen at udskyde det ventede informationsmøde om hestene på Bratbjergaard. Læs mere om det her.

Men den Nordjyske ejendom, Bratbjerggaard, har forud for involveringen af den nye ejerkreds og overflytningen af Viegård-hestene også været genstand for en disputs mellem ejeren af ejendommen, Alex Thomsen, og de to lejere af ejedommen, Tobias og berider Isabelle Nouard. 

De to lejere er Alex Thomsens søn, Tobias, og hans kæreste. I et interview med Nordjyske fortæller Isabelle om den familiestrid, der hører til historien om Bratbjerggaard.

Gården skulle have fungeret som Isabelles base for den virksomhed, hun planlagde at bygge op som færdiguddannet berider. Da Isabelle og kæresten i sin tid faldt over gården, havde de dog ikke pengene til at købe den.

De valgte derfor at indgå en aftale med Tobias far, der kunne købe ejendommen gennem sit selskab, LKC ApS, hvorefter parret kunne leje sig ind på stedet. 

Denne plan måtte Isabelle dog opgive to år efter, at parret havde indgået lejemålet med faren.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge Isabelle blev hun og kæresten bedt om at flytte ud på grund af en uenighed om den aftale leje. Ikke længe efter flyttede hestene fra Viegård Stutteri ind på stedet. 

Siden er Isabelle blevet kontaktet af flere personer, der tror, at hun er en del af det nye foretagende på Bratbjerggaard, eller at hun er udlejer for den nye ejerkreds. Isabelle slår i den forbindelse fast, at hun intet har med sagen eller John Byrialsen at gøre. 

Alex Thomsen adresserer gennem et brev fra sin advokat, Jens Pontoppidan, der verserende familiekonflikt. I dette brev slår advokaten også fast, at Alex Thomsen ikke på nogen måde er involveret med John Byrialsen. Dette er ifølge advokaten blevet fejlagtigt konkluderet i flere artikler fra Nordjyske. 

Alex Thomsen har ifølge advokaten "intet med heste eller hesteverdenen at gøre". I brevet beskrives ligeledes det forløb mellem Alex og de to lejere, Tobias og Isabelle, og det konkluderes også her, at det var en uenighed om størrelsen på lejebetalingen, der udløste konflikten. 

Det understreges derfor også, at Isabelle og Tobias ikke blev opsagt, fordi Alex ønskede at leje ud til anden side. I brevet skriver advokaten: 

Det er IKKE korrekt, når Nordjyske skriver, at de (Isabelle og Tobias) blev opsagt, fordi min klient skulle udleje til anden side. Han er således ikke en ond far, der smider søn og svigerdatter på porten, fordi han skal leje ud til de store suspekte heste-fyre (...).

Ejendommen blev først lejet ud efter, at ejendommen havde stået tom i en periode. Herefter indgik Alex en aftale med Hans H. Kristiansen, der ønskede at leje ejendommen. 

Advokatens brev har Alex selv offentliggjort på sin Facebookside. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner