Viegård på tvangsauktion

19-10-2023 14:34

Charlotte Kusk Berwald

Den ejendom, der var grundlag for Viegård Stutteri, skal på tvangsauktion. Opdateret: Tvangsauktionen er udsat på ubestemt tid, da kurator ønsker at sælge hestene først

Copyright Ridehesten.com
Nogle af hestene på Viegård. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Obs! Tvangsauktionen er udsat på ubestemt tid, da kurator ønsker at sælge hestene først.

I fredags blev John Byrialsen erklæret konkurs ved skifteretten i Viborg, hvorefter driften af Viegård Stutteri overgik til kurator. Kurator meldte hurtigt ud, at man vil have solgt de omkring 400 heste fra hurtigst muligt og helst i løbet af en måneds tid.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ejendommen har plads til cirka 150 heste, fordelt på løsdrift og hestebokse.

Bygning A: Oprindeligt stuehus, ifølge BBR-ejermeddelelse, med et boligareal på 182 m2, opført i 1925 af røde mursten med eternittag. Stuehuset benyttes til kontor, bolig for en medhjælper samt fællesrum/køkken for ejendommens medhjælpere. I køkkenet forefindes komfur, opvaskemaskine og 2 køleskabe. På 1. sal er indrettet en lejlighed. Denne er indrettet med gang, toilet med håndvask, soveværelse med jacuzzi samt stue med udgang til altan. Der bor 3 lejere i boligen i forbindelse med deres ansættelsesforhold på stutteriet.
Bygning B: Hestestald indrettet med hestebokse, ifølge BBR-ejermeddelelse, opført i 1985 af teglsten med eternittag.
Bygning C: Gammel lade, ifølge BBR-ejermeddelelse, opført i 1900 i kampesten. Bygningen er delvist faldet sammen.
Bygning D: Gammel stald, ifølge BBR-ejermeddelelse, opført i 1900 i kampesten. Der er risiko for at bygningen falder sammen. Samtlige bygninger med numrene I, J, G, K og L fremstår som et samlet byggeri af røde mursten med tegltag, ifølge BBR-ejermeddelelse, opført i årene 1996 til 1998. Bygningerne er indrettet med kontor og laboratorium, hestestalde samt stor ridehal. Der ses en del fejl og mangler ved bygningerne. Der er i området omkring bygningerne opført indhegninger til heste samt springbaner og dressurbaner. Der gøres opmærksom på, at BBR-ejermeddelelsen ikke umiddelbart kan konstateres, at være i overensstemmelse med de faktiske forhold på ejendommen. Der medfølger ikke maskiner eller besætning.

Kilde:  Statstidende

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen