John Byrialsen på DR i aften

11-02-2024 11:06

Trine Askjær-Jørgensen

I aften er det programsat, at John Byrialsen for første gang træder frem på TV i forbindelse med sagen om hans Viegård Stutteri

Copyright Ridehesten.com
John Byrialsen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I torsdags fik det første af to TV-programmer med titlen "Kriminelt: Hestekrigen i Skals" om John Byrialsens Viegård Stutteri premiere på DR, og det andet er programsat på flow-tv til på torsdag den 15. februar. Begge programmer kunne dog allerede ses på DRTV om morgenen den 8. februar.

I det meste af 2023 fyldte sagen om John Byrialsens stutteri Viegård i Skals tæt ved Viborg rigtig meget i mediebilledet. Det hele startede med, at en tidligere ansat, amerikanske Tyrell Cotant, på Facebook delte billeder af stutteriets heste, som var afmagrerede og i dårlig stand. Det satte gang i dyreaktivister fra nær og fjern, som begyndte at demonstrere ved stedet, fordi de mente, at myndighederne ikke gjorde nok.

Siden er Viegård Stutteri ApS blevet erklæret konkurs, de første ejendomme er blevet sat til salg og ligeledes er de fleste af hestene. Senest er Viegård-sagen her først i 2024 blevet overdraget til anklagemyndigheden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

John Byrialsen selv har ikke tidligere udtalt sig til nogen i forbindelse med sagen, men i aften er det programsat, at han træder frem i DR-programmet 21 Søndag, som sendes fra 21.00-21.30 på DR1. 

21 Søndag er DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen