Blev der aflivet heste under aktionen?

26-08-2023 11:07

Annika Knudsen Lorentsen

Da der i onsdags blev fundet omkring 50 nedgravede heste på Viegård Stutteri, begyndte rygterne at løbe om, at der skulle være blevet aflivet heste i forbindelse med aktionen fra myndighederne. Det slår de nu fast, at det gjorde der ikke

Copyright Ridehesten.com
Fra aktionen i onsdags. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Sagen omkring Viegård Stutteri fylder medier landet over, og mange meldinger omkring forskellige forhold deles rundt omkring på de sociale medier. Det kan være svært at finde hoved- og hale i, hvad der sandt og hvad der ikke er. Siden aktionen har der floreret rygter om, at der skulle være blevet aflivet heste under aktionen, men det slår politiet og Fødevarestyrelsen fast, at det blev der ikke. 

Copyright Ridehesten.com
Fra aktionen i onsdags. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– Det passer ikke. Jeg har hørt rygtet, og jeg er også blevet spurgt af andre. Men det passer ikke. Der er ikke blevet aflivet nogen heste, udtaler Christian Toftmark, leder af lokalpolitiet i Viborg til Viborg Stifts Folkeblad. Hans udtalelse understøttes af Flemming Kure Marker, som er veterinærchef hos Fødevarestyrelsen.

– Det er i hvert fald ikke noget, der er kommet i mit kendskab. Og det ville det have været, hvis oplysningerne havde noget på sig, udtaler han blandt andet. 

Copyright Ridehesten.com
Fra aktionen i onsdags. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Faktum er, at politiet fandt omkring 50 nedgravede heste under aktionen, ligesom knap 400 levende heste blev undersøgt, og ifølge myndighederne er der ikke er fundet heste, hvor forholdene kan kategoriseres som groft uforsvarlig eller mishandling. Resterne af de nedgravede heste er sendt til Københavns Universitet for nærmere undersøgelse. I forbindelse med aktionen, er der ligeledes opstået rygter om, at John Byrialsen skulle være blevet arresteret og taget med på stationen. Det kan Ridehesten bekræfte, at han ikke er. 

Læs mere om sagen, som vi følger tæt, her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen