Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16

Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

TV2 Østjylland beretter, at politiet har kendskab til hele fem episoder, hvor heste er blevet mishandlet og snittet med skarpe genstande, mens de har gået på deres folde i området ved den lille by Mejlby, som ligger lige nord for Randers. 

En af de hesteejere, der havde fundet sine heste mishandlet, er Heidi Eriksen, som over flere dage havde observeret, at hendes heste ændrede adfærd og et har af dem havde mindre snitsår, som dog ikke krævede behandling. 

Det ændrede sig dog markant, da hun den 3. september fandt en af sine heste med et snitsår, der gik hele vejen fra endetarmsåbningen til enden af skeden. 

– Det er en kraftig flænge, så vi vurderer at den skal til dyrlæge. Her spørger vi, om de kan være noget hestene selv kan forårsage, men det mener hun ikke er muligt, forklarede Heidi dengang til TV2 Østjylland.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ikke et enestående tilfælde
Det er ikke det eneste tilfælde, der har været i området, for politiet har kendskab til flere. En af dem, er sket hos Marianne Hjorth, som bor ved Linde, blot et kilometer fra Heidi. Hun har via overvågningskamera set en person bevæge sig rundt og kigge på hendes heste. 

På videoen ses en yngre ranglet mand træde ind på gårdspladsen. Marianne har afleveret videoerne til politiet, som viser både når manden ankommer og da han forlader grunden igen kort efter, fordi staldpigen netop er ankommet i bil. 

– Der er tale om fem anmeldelser om hesteskamferinger begået i området Mejlby nord for Randers. Tre anmeldelser er fra samme adresse, mens de øvrige to anmeldelser er fra to andre adresser i området, oplyser politiet i en kommentar til TV2 Østjylland. 

Politiet meddeler også,  at de tager sagen alvorligt og at de i øjeblikket efterforsker sagen. Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der bor i området omkring Mejlby, eller som har været i området og observeret mistænkelig adfærd. Særligt fra dagene omkring den 3. september. Politiet kan kontaktes på telefon 114. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen