Helgstrand vs. TV2: Dommen er faldet

17-11-2023 12:20

Charlotte Kusk Berwald

I denne uge mødtes Andreas Helgstrand og TV2 i landsretten for at få afgjort, hvorvidt TV2 måtte bruge optagelser optaget af en såkaldt muldvarp

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I næste uge har TV2 programsat Operation X dokumentaren Hestemilliardærens Hemmeligheder. I dag har landsretten slået fast, at TV2 gerne må bruge videooptagelserne.

Dermed stadfæstes byrettens dom, og efter flere måneders juridisk slagsmål må videoerne nu bruges i udsendelserne, hvoraf første afsnit vises allerede i næste uge. En journalist skiftede navn, lod sig ansætte som hestepasser og skaffede på den måde videomateriale til de to dokumentarer. Retten lagde vægt på at dyreetik og dyrevelfærd er af samfundsmæssig relevans, og at optagelserne derfor gerne må bruges.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er tilfredse med, at landsretten nåede frem til samme resultat som byretten, fortæller Michael Nørgaard, redaktionschef hos TV2 til Nordjyske. 

Hvorfor lige Helgstrand?
Andreas Helgstrands advokat, Sophus Bøgeskov, forstår ikke, hvorfor TV2 netop valgte at gå efter Andreas Helgstrand. 
– Kan det spille en rolle, at John Byrialsen er grim, og at Andreas Helgstrand er flot, og at Viegård Stutteri er et hul i jorden, og at Helgstrand Dressage er en kanongod forretning?, udtalte advokaten. 
Samtidig undrede Sophus Bøgeskov sig over, at Operation X havde valgt netop Helgstrand, og havde svært ved at se, hvordan Helgstrand skulle være den "slemme dreng i klassen".

Kilde: Nordjyske

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen