Helgstrands tophingst til Gestüt Peterhof

18-12-2014 11:38
Avl

En af de mest fremtrædende hingte på efterårets kåringspladser, den kobberrøde Don Juan de Hus-søn fra hannoveranerkåringen i Verden, er nu blevet boksnabo til verdensmesteren Sezuan på Gestüt Peterhof

Da Andreas Helgstrand var tilskuer til hannoveranerhingstekåringen i Verden i oktober måned, var han ikke i tvivl om, at han absolut måtte eje katalognummer 30, en unghingst e. Don Juan de Hus/ Londonderry, der imponerede alle med sit skulpturelle ydre og fremragende funktionalitet. Hingsten blev købt til Helgstrand Dressage i Nordjylland for 620.000 euro, men straks efter kåringen fik Andreas adskillige seriøse henvendelser med købsbud fra bl.a. Holland og Tyskland.

Hingsten er imellemtiden navngivet D'Avie har indtaget en boks i hingstestalden ved siden af den danskavlede verdensmester Sezuan på et af Europas smukkeste ridecentre, Gestüt Peterhof, hvis ejere Arlette Jasper-Kohl og Edwin Kohl tidligere har købt danske heste som bl.a. Zardin Firfod, UNO Donna Unique og Sezuan.

Hingsten D'Avie ejes nu i fællesskab mellem Helgstrand Dressage og Gestüt Peterhof, og vil i den kommende avlssæson stå til tjeneste på Gestüt Peterhof sammen med hingstene Sezuan, Silvano og Florett Ass.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen