Helgstrands tophingst til Gestüt Peterhof

18-12-2014 11:38
Avl

En af de mest fremtrædende hingte på efterårets kåringspladser, den kobberrøde Don Juan de Hus-søn fra hannoveranerkåringen i Verden, er nu blevet boksnabo til verdensmesteren Sezuan på Gestüt Peterhof

Da Andreas Helgstrand var tilskuer til hannoveranerhingstekåringen i Verden i oktober måned, var han ikke i tvivl om, at han absolut måtte eje katalognummer 30, en unghingst e. Don Juan de Hus/ Londonderry, der imponerede alle med sit skulpturelle ydre og fremragende funktionalitet. Hingsten blev købt til Helgstrand Dressage i Nordjylland for 620.000 euro, men straks efter kåringen fik Andreas adskillige seriøse henvendelser med købsbud fra bl.a. Holland og Tyskland.

Hingsten er imellemtiden navngivet D'Avie har indtaget en boks i hingstestalden ved siden af den danskavlede verdensmester Sezuan på et af Europas smukkeste ridecentre, Gestüt Peterhof, hvis ejere Arlette Jasper-Kohl og Edwin Kohl tidligere har købt danske heste som bl.a. Zardin Firfod, UNO Donna Unique og Sezuan.

Hingsten D'Avie ejes nu i fællesskab mellem Helgstrand Dressage og Gestüt Peterhof, og vil i den kommende avlssæson stå til tjeneste på Gestüt Peterhof sammen med hingstene Sezuan, Silvano og Florett Ass.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen