Helsinki International Horse Show i oktober er aflyst

02-06-2020 10:56

Annika Knudsen Lorentsen

Rækken af store stævner som aflyses fortsætter, og nu er det Helsinki International Horse Show der meddeler, at arrangementet, som skulle have været afholdt til efteråret, er aflyst

Copyright Ridehesten.com
Foto: Satu Pirinen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Helsinki International Horse Show skulle have været afholdt fra den 22.-25. oktober 2020. Mem nu er arrangementet, som er den største indendørs sportsbegivenhed i Finland, også ramt af corona-krisen, og arrangørerne har set sig nødsagede til af aflyse. 

– Det er med stor beklagelse, at vi er tvunget til at meddele vores vanskelige beslutning om at annullere dette års hesteshow, fortæller Tom Gordin, som er direktør for arrangementet, og fortsætter:

– Helsinki Horse Show er et must for enhver hesteelsker i Finland. Det er i årenes løb vokset til et attraktivt sports- og underholdelsesarrangement. Vi er især kede af det på vejne af de internationale ryttere, der ivrigt venter på, at topsportsbranchen åbner igen- Det samme er vi for alle arrangementets fans, sidste år var der over 50.000 besøgende, og mange af dem har ventet på begivenheden ligesom om det var juleaften.

Folkene bag arrangementet har arbejdet intenst de sidste 10 uger med at kombinere fakta med skøn og spekulationer omkring virkningen af den igangværende krise. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Når vi ser på alle aktuelt tilgængelige fakta og estimater, og baseret på diskussion med adskillige eksperter fra sundhedsområdet såvel som sportsfolk, så står vi overfor et scenarie, der har for mange ekstremt høje risikokonsekvenser. Faktorer som begrænsninger på rejser, begrænsninger i forhold til besøgende er en del af risikofaktorer, og derudover spiller sponsorer og udstiller, som ikke kan komme med det samme input, en stor rolle, forklarer Gordin.

Sagen er drøftet med både det finlandske rideforbund og FEI og begge organisationer har vist forståelse for arrangørernes beslutning. 

Nu fokuserer arrangørerne på den 36. udgave, som i stedet vil blive afholdt i oktober 2021.

Helsinki International Horse Show er den største indendørs sportsbegivenhed i Finland. Grand Prix'en såvel som en afdeling af den prestigefyldte Longines FEI Jumping World Cup er blandt højdepunkterne ved det årlige arrangement. Med 500.000 euro i præmiepenge og ranglistepoint at hente, plejer stævnet at tiltrække mange topryttere. Det næste Helsinki International Horse Show vil blive afholdt fra den 20.-24. oktober 2021.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing