Henrik Jørgensen på valg i DRF

04-02-2023 07:31

Henrik Jørgensen, der af mange bedre kendes som "Præmie Henrik", har netop bekendtgjort, at han stiller op som kandidat til DRF's bestyrelse

Copyright Ridehesten.com
Henrik Jørgensen i aktion ved EM på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Henrik Jørgensen har skrevet på Facebook: "Efter mange opfordringer og lang tids overvejelse har jeg valgt at tage imod opfordringen og stiller op som kandidat til DRF's bestyrelse. Bliver jeg ikke valgt til bestyrelsen, stiller jeg også op som suppleant."

Henrik Jørgensen har været rytter hele livet, og han har fra sin tid som 3’er-ponyrytter altid været engageret i mindst en rideklub af gangen, store som små. Han har afholdt over 300 stævner lige fra rideskolestævner til internationale stævner, og han har i 24 år siddet i bestyrelsen som stævnekoordinator i Distrikt 1 og er også mangeårigt medlem af distriktsudvalget.

Han er dressurdommer, rytter og underviser. Han har redet dressur, springning, TREC og distance, og så underviser han dressur-, spring-, military- og distanceryttere i dressur – ja selv en kusk har han givet dressurundervisning, og han har på den måde et bredt kendskab til alle discipliner.

Som dressurrytter har Henrik selv redet syv danske mesterskaber fra junior- til seniorniveau, og han har tilmed redet et DM i TREC. Dog er det ikke til hest, de fleste kender Henrik, for det er ikke uden grund, at han populært kaldes ”Præmie Henrik”.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg har igennem 25 år stået for præmieoverrækkelser ved mange stævner lige fra klubstævner til internationale stævner i Danmark, fortæller Henrik.

Han arbejder på deltid i et familieforetagende og underviser i dressur samt bruger rigtig meget tid på frivilligt arbejde. Han har i en årrække været meget engageret i paradressur og sidder også i paraudvalget.

Det betyder meget for mig, at folk bliver behandlet fair, og det er også derfor, jeg er gået ind i arbejdet med paradressur. Jeg har altid arbejdet på at gøre så meget for bredden og de mindre klubber, som det har været mig muligt. Der bør i dansk ridesport og vores stævnestruktur være plads til alle – og det gælder alle klubber, ryttere og discipliner, siger Henrik og slutter:

Nu har jeg været med i så mange år, og nu synes jeg, at tiden er inde til at tage det næste skridt og stille op som kandidat til rideforbundets bestyrelse.

Valg til Dansk Ride Forbunds bestyrelse finder sted ved repræsentantskabsmødet den 1. april 2023.

Copyright Ridehesten.com
Henrik Jørgensen ved Dansk Varmblods Hingstekåring. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen