Herligt gensyn med Årets Hoppe

15-10-2014 20:52

Ved Dansk Varmblods eliteskue i 2011 imponerede den smukke og særdeles velgående hoppe Prima Donna, og hun fik guldmedalje og blev Årets Hoppe - siden har der været stille om hoppen - indtil nu!

Copyright Ridehesten.com
Prima Donna - Årets Hoppe i Dansk Varmblod 2011 - redet af Daniel Bachmann Andersen er klar til finalen.

Fire 10-taller gav dommerne ved Dansk Vamblods Eliteskue Prima Donna e. Blue Hors Don Romantic med UVM-deltager Antoinette e Andiamo til mor. Hoppen er opdrættet af Birgitte Hofmeiser i Hirtshals, og dommerne blev lige så betaget af den dejlige hoppe som publikum, og hun blev udnævnt til Årets Hoppe. Hoppen ejes af Helgstrand Dressage, og der er tradition for at deltage i championaterne med de velgående heste på stedet, men Prima Donna har vi ikke set på konkurrencebanerne. 
Andreas Helgstrand fortæller: - Prima Donna var lidt småskadet efter Eliteskuet, så vi satte hende på fold, der gik kun nogle måneder og vores dyrlæge kunne ikke præcist sige, hvorfor hun ikke var helt rengående. Det blev så besluttet, at Prima Donnas gode gener skulle i brug, og hun blev ifolet med UVM-guldvinder Sezuan. - VI har fået et gudesmukt og velgående hoppeføl efter hende sidste år, fortæller Andreas. Problemet var dog, at noget gik galt under folingen, hvor føllet perforerede hoppens endetarm. Hun stod længe på hestehospital efter dette og efterfølgende har hun fået ro og fred til helt at komme sig ude på de store folde omkring Helgstrand Dressage. 

- Vi satte hende i arbejde i begyndelsen af april i år og hun var rigtig fin, så jeg er godt tilfreds med, at hun er i finalen efter så få måneders ridning, slutter Andreas Helgstrand. Det er Daniel Bachmann Andersen som rider hoppen og han fortæller om hende: - Vi har ikke haft megt til til at lære hende at changere og vise sidebevægelser, men hun har meget let ved at lære øvelserne, og så har hun i det hele taget taget godt imod uddannelse, fortæller han. I kvalifikationen sluttede hoppen på 6. pladsen ,ed 8,5 for trav, 8,8 for skridt, 9,0 for galop, 7,8 for ridelighed og 8,6 for kapacitet ialt 8,54 points. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen