Hermès blev Årets hest i KWPN

06-02-2022 07:59

Dinja van Lieres Grand Prix-hest, hingsten Hermès, som også deltog ved World Cuppen i Herning i oktober 2021, er blevet udnævnt som Horse of the Year i KWPN

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere og Hermès i Herning i oktober 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 10-årige avlshingst Hermès efter Easy Game/ Flemmingh / Jazz, som ejes af hingsteholder Joep van Uytert, er under Dinja van Liere en af Hollands upcoming Grand Prix-heste. I trakehnerhingsten Easy Game deler han far med flere talentfulde dressurheste, heriblandt verdens nummer et TSF Dalera.

Hermès ligger lige nu nummer 18 på verdensranglisten med Dinja van Liere, hvilket primært er baseret på resultater opnået som 9-årig i 2021. Efter ekvipagen vandt UVM-bronze for 5-års, er det gået stærkt, og de debuterede i Grand Prix, da Hermès var 8 år. Sidste år vandt ekvipagen Grand Prix-turen ved CDIO Aachen.

Lørdag aften blev det afsløret under KWPN's hingstekåring, at Hermès er blevet Horse of the Year 2021 i KWPN, hvilket udelukkende afgøres af en offentlig afstemning blandt nominerede heste.

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere og Hermès i Herning i oktober 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da magasinet Ridehesten i december 2021 bragte en portrætartikel af Dinja van Liere, fortalte hun om den unge hingst:

Jeg har redet ham, siden han var tre år, og han er en meget speciel hest. Han ved godt, at han er flot, og han elsker sig selv, og jeg kan rigtig godt lide at arbejde med hingste, der typisk har et stort ego. Når jeg hilser af i afslutningsparaden, står han altid helt stille og modtager publikums bifald, og han er ikke i tvivl om, at det er til ham. Han har en fantastisk karakter, finder alt sjovt og kan godt lide at fjolle. Da han var yngre, kunne han godt finde på at lave narrestreger, men når han kunne mærke, at jeg ikke var med på legen, så rettede han ind, for det var aldrig hans intention at smide mig af. Han var mere usikker på sig selv som yngre, men min træner og jeg fandt sammen ind til ham og byggede hans selvtillid op.

Herning var hans første indendørsstævne i år, og han var en smule imponeret over det store publikum, men jeg var rigtig godt tilfreds med vores kür. Han har udviklet og forbedret sig meget, og nu skal han bare blive stærkere. Jeg er meget stolt af, at han som 9-årig kan præstere, som han gør nu. På grund af hans unge alder lægger jeg ikke en alt for travl stævnekalender, men det er min plan at ride flere World Cup-kvalifikationer. Jeg regner i hvert fald med at ride de hollandske World Cup-stævner i Amsterdam og Den Bosch.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing