Herpesudbrud i spanske Oliva Nova

23-02-2023 11:11

Fire heste har testet positiv for EHV-1, og derfor aflyser stævnearrangørerne af Spring MET II 2023 nu stævnet. Det forlyder, alle danske heste er på vej hjem i god behold

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I en teltstald med 82 heste konstateredes det tirsdag den 21. februar, at 10 heste havde feber, og disse blev straks isoleret og testet for herpesvirus. Ingen af hestene på stævnepladsen i Oliva Nova har på nuværende tidspunkt udvist neurologiske reaktioner, men testresultatet af de 10 feberramteheste viste, at fire af dem testede positivt for EHV-1 (testet af VISAVET.UCM, Madrid), som er den samme herpesvirus, der er i omløb i Danmark lige nu.

Det er besluttet, at de 82 heste i staldsektionen med de 10 feberheste, hvoraf fire har fået konstateret EHV-1, skal forblive på stævnepladsen i mindst en uge. De skal alle testet for herpesvirus i dag og igen på næste torsdag. Først efter at have testet negativ begge gange, kan de forlade stævnepladsen, såfremt de fortsat er feberfri. Alle 10 feberramte heste skulle angiveligt komme fra samme stald i Belgien.

Alle andre heste, som ikke har været opstaldet i samme telt som de feberramte, må forlade stævnepladsen efter et veterinærtjek, hvor de skal være feber- og symptomfri. Selv om de får lov til at vende hjem, vil de blive foreløbigt have stævnekarantæne i henhold til FEI's smitteregler. Det var netop også i Spanien, da der sidste år var et herpesudbrud i Valencia, der kostede flere heste livet, og hvor danskere blev fanget med meget syge heste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt 989 heste har deltaget ved stævnet i februar måned, og i denne uge er de danske ryttere Sophia Studd, Magdalene Rose Mikkelsen, Claudia Pedersen, Lars N. Pedersen, Nicolas Pedersen og Søren Pedersen på startlisterne med flere af deres konkurrenceheste i Oliva Nova. Vi har fanget landstræner Bo K. Møller, der fortæller:

Alle danske heste er i god behold, og de er alle på vej hjem. Jeg snakkede med Lars Pedersen i morges, og han fortalte, at de danske heste heldigvis stod i udendørsbokse og længst væk fra den stald med feber. Det forlyder, at alt var under kontrol, og man har været hurtig til at få lukket. Vi har enkelte danske ryttere i Lier i denne uge, og de er også på vej hjem nu, da der også er smitte i Belgien

Dansk Rideforbund om de aktuelle EHV-1-udbrud i Europa.

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner