Hest faldt gennem isen ved Korsør

28-12-2021 10:17

Annika Knudsen Lorentsen

Sussi Kimma Svendsen fik sig en stor forskrækkelse da hun opdagede at hendes hest var faldet gennem isen. Heldigvis lykkedes det 12 redningsfolk at redde den nødstedte hest opad vandet, efter en tid, hvor ejeren havde kæmpet med alt hun havde for at få sin hest reddet fra den forfærdelige situation

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

En hest faldt mandag formiddag gennem isen på en lille sø nær Korsør, men heldigvis fik ejeren tilkaldt hjælp og det lykkedes 12 brandfolk at redde den nødstedte hest op. 

– Ved ankomsten kunne vi konstatere, at hesten sad fast seks meter ude. Hesten havde stået der i nogen tid, så vandet rundt om den var frosset, fortæller indsatsleder Jens Quitzau til TV2 Øst

– I går blev mit værste mareridt til virkelighed. Klokken var omkring 12.30 da jeg var ude for at tjekke vand og wrap, som jeg gør hver eneste dag mellem 12 og 14. Jeg så, at min shetlænder står ved foderburet og kan umiddelbart ikke se min hest. 

Sådan skriver Sussi Kimma Svendsen i et opslag på Facebook, hvor hun beskriver forløbet, hvor hun opdagede, at hendes hest var faldet igennem isen. I opslaget skriver hun også følgende:

– Jeg løber så hurtigt jeg kan på den knoldede  og isede jord hen til ham. Heldigvis er min søde opstalder til stede for jeg har ikke min telefon på mig. Jeg råber hende op og får hende til at komme med en pisk. Jeg sætter mig op på ryggen af ham, i håb om at kunne guide ham baglæns, hvor isen er brudt og derfor tyndere end det der ligger foran ham. Han tænker kun fremad, den vej han ikke kan komme og her går jeg i panik. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter følger en kaotisk periode, hvor Sussi får fat i redningsfolk og politi, og samtidig kæmper for at hjælpe sin hest opad det frosne vand. 

Måtte hakke isen væk
Redningsfolkene måtte først hakke isen fri rundt om hesten, og dernæst hakke isen væk fra der hvor hesten var faldet i og ind til søens bred. 

– Hesten kunne gå på bunden, så vi har bare faciliteret, at den kunne hjælpe sig selv op, forklarer indsatslederen til TV2 Øst og fortsætter: 

– Jeg tror, den godt kunne fornemme, at vi var der for at hjælpe - og den var meget træt til sidst.

Se video af redningsindsatsen HER.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing