Heste i centrum for nyt sundhedsprojekt

03-02-2022 06:30

Merete Haahr

En velgørenhedsorganisation i England har iværksat et nyt projekt med heste i centrum for at hjælpe kvinder og piger over 16 år til en aktiv tilværelse og større sundhed 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som en del af kampagnen: ”This Girl Can”, finansieret af Sport England, er målet i hesteprogrammerne at øge fysisk aktivitet hos kvinder og piger. Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at være aktiv på, og det er vigtigt, at piger kan få fornemmelsen af, at de kan bevæge sig på lige den måde, der passer til dem.

Træning med rehabiliterede heste og ponyer

Træningen med heste vil involvere op til 36 kvinder og piger, som skal bruge tid udendørs og lære det grundlæggende i at tage sig af heste og aktivt arbejde med rehabiliterede heste og ponyer, som er specielt udvalgt til at arbejde med mennesker. Hestene kommer med forskellige baggrunde, men alle holder af at bruge tid sammen med mennesker. Både heste og mennesker bliver støttet af medarbejderne på centeret, som er dedikerede til at sørge for alle parters velbefindende.

Mange kvinder er aktive inden for ridesporten, men vi vil gerne tiltrække flere piger og kvinder, som aldrig har haft muligheden for at interagere med heste før. Vi vil gerne vise dem de fysiske og mentale fordele, der er ved at arbejde med heste. På grund af Covid-19 har mange mennesker haft det svært mentalt, og de er mindre aktive, end de plejer at være. Vi kan tilbyde et sikkert og understøttende miljø, som giver deltagerne mulighed for at genoplade mentalt, samtidig med at de er aktive, fortæller Dawn Neil, som er leder af uddannelsesafdelingen på The Mare and Foal Sanctuary.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Grundlæggende træning i hestehold og træning

Hver session involverer fysisk aktivitet, som kan hjælpe med at passe på de rehabiliterede heste og ponyer. Kvinderne og pigerne lærer det grundlæggende om hestehold, både i stalden og på folden. De lærer almindelig hestepleje, at fylde hønet og ordne bokse. Lektionerne indeholder også fokuseret tid, hvor deltagerne kan arbejde med hestene og ponyerne gennem rolige aktiviteter, som støttes af en akkrediteret professionel træner. Det kan blandt andet være at gå ture med hesten i lokalområdet, eller det kan være grundlæggende træning og smidighedsøvelser med hestene, longering i ridehuset osv.

Denne form for fysisk træning giver øget hjerte- og lungekapacitet samt en bedre holdning, balance og koordination. Det giver også øget fleksibilitet og muskelstyrke. At være aktiv med heste på denne måde er også den bedste måde at blive kvikket op, bringe smilet tilbage og højne humøret. Det at være udendørs nedsætter stress og uro og giver mere energi til at forsætte vores daglige liv, forklarer Dawn Neil. 

Programmet er sponsoreret af Sport England, og understøtter de nationale mål om at øge fysisk bevægelse i underrepræsenterede grupper samt at hjælpe mennesker i gang med aktivitet efter Corona-nedlukningerne. Sessionerne vil vare seks uger og finder sted løbende indtil oktober 2022.

Copyright Ridehesten.com
Det giver smil på læben og ro i sindet at arbejde med heste. Foto: The Mare and Foal Sancturary
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen