Heste reddet op af dybt mudder

09-02-2020 12:01

Annika Knudsen Lorentsen

I går eftermiddags var to hesten sunket dybt ned i mudder ved en gylletank, og de var i livsfare, men blev reddet op i sidste øjeblik

Copyright Ridehesten.com
Hestene blev reddet op i sidste øjeblik beretter TV2 Fyn.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går eftermiddags var to heste løbet ud af deres fold på Midtfyn og derefter sunket ned i dybt mudder, så de ikke kunne flytte sig derfra. 

Begge heste var i flere timer fanget i det kolde mudder, skriver TV2 Fyn. Man forsøgte at redde hestene fri, men det dybe kviksandlignende mudder gjorde redningsaktionen meget besværligt. 

I første omgang forsøgte ejerne selv, men her kunne de godt se hvor svært det var at redde hestene.

– Vi er rystede. Vi gik ud for at hjælpe dem op, men jeg sank i med det samme til knæene og måtte kravle op, fortalte Sille Thomsen til TV2. 

Det lykkedes heldigvis den ene hest, i en 9-årig Frieser, ved navn Jaitse, at komme op efter flere timer i mudderet. Værre stod det til for den anden hest, en 20-årig hoppe, som var i overhængende fare for at dø. Hun blev deres op i sidste øjblik. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæt på at dø
Det blev vurderet at det ville være nødvendigt at aflive hoppen, hvis der var gået bare lidt længere tid. 

– Det var på et hængende hår. Var hun ikke kommet fri inden for det næste kvarter, skulle hun have været aflivet, fordi hun var så afkræftet, fortalte Rasmus Olsen, ejer af hestene.

Både dyrlæger og beredskab var på stedet under redningsaktionen, og der var god hjælp fra et vognmandsfirma der havde en kran, som gjorde udslaget. 

Se billeder og video fra redningsaktionen her.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen