Hestehavens Rideklub vinder sidste Walber Cup kvalifikation

15-08-2021 22:30

Christine Krogh Frausing
Skribent

I dag skulle det afgøres hvem der skal ride finalen i DRF´s mesterskab for klubhold, turneringen der går under navnet Walber Cup. Hestehavens Rideklub lavede ikke én eneste fejl, og vinder derfor sidste kvalifikation

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse Hestehavens Rideklub. Foto: Ridehesten / Christine Krogh Frausing
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var i alt 11 hold der stillede til start, da det i dag skulle afgøres hvem der skal ride finalen i Walber Cup turneringen. Det er de 8 bedste hold der går videre, og der var inden konkurrencen startede i dag, 3 hold der delte placeringen som nummer 8. Det var Hestehavens Rideklub, Riders Cup og Lykkegaard Sportsrideklub. 

Ponygården Solvangs Rideklub lå på en førsteplads med hele 45 point, og var altså allerede inden kvalifikationen i dag sikret en finaleplads. Det var altså muligvis også årsagen til, at holdet ikke stillede til start i dag. 

Jeg syntes ikke engang at jeg gav den gas, jeg red faktisk udenom et enkelt sted hvor jeg kunne have redet indenom, fortæller Line Pagh

Ved Walber cup skal man stille et hold bestående af tre eller fire personer, ud fra en bruttotrup på op til otte personer, der alle kommer fra samme klub. Der er én rytter der skal ride 125 cm, to der skal ride 130 cm, og én der skal ride 135 cm. I tilfældet af at man kun er tre ryttere, fravælger holdet selv en højde. Når man er fire ryttere bliver det dårligste resultat trukket fra holdets samlede resultat.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Valerie Ask. Foto: Ridehesten / Christine Krogh Frausing

Frida Munk Lassen var første rytter for Hestehavens Rideklub. Hun red sammen med hoppen Valerie Ask e. Larimar / Quite Capitol, en sikker og fejlfri runde i højden 125 cm.

Line Pagh Nielsen og Gørklintgårds Hennesy e. Heartbeat / Quidam's Rubin var næste rytter på holdet. De havde haft en uheldig stævnedag dagen forinden, men det lod dem tydeligvis ikke påvirke. Sammen red de fejlfrit i højden 130 cm. 

Copyright Ridehesten.com
Line Pagh Nielsen og Gørklintgårds Hennesy. Foto: Ridehesten / Christine Krogh Frausing

Cecilie Kjær og Chintano e. Chintan skulle på banen som holdets tredje rytter. Højden var altså stadig 130 cm, og nu skulle de "bare" ride en hurtig og fejlfri runde, hvis holdet skulle sikres at ende med nul fejl allerede efter de tre første ryttere. Fejlfrit blev det også, hvilket betød at de 3 første ryttere nu havde lettet presset på holdets sidste rytter.

Signe Mathilde Pedersen red altså ind på banen som sidste rytter for Hestehavens Rideklub, og skulle hun få fejl, ville det ikke tælle med i det endelige resultat. Sammen med Nanna Z e. Nabab De Reve / Colman, red hun fejlfrit over mållinjen, og Hestehavens Rideklub var derfor dagens eneste hold, hvor 4 ud af 4 ryttere red fejlfrit.

Line var hurtigste rytter på holdet fra Hestehavens Rideklub, men da Ridehesten spørger hende om hun gav den gas, svarer hun følgende:

– Jeg syntes ikke engang at jeg gav den gas, jeg red faktisk udenom et enkelt sted hvor jeg kunne have redet indenom. Jeg tror bare at jeg holdte et rigtig godt grundtempo.

Yderligere tre hold sluttede med nul fejl

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da dårligste resultat bliver trukket fra, var der yderligere tre hold der sluttede med nul fejl. På en andenplads bliver det Bækgaarden Sportsrideklub. På en tredjeplads bliver det Slangerup-Lynge Rideklub og på en flot fjerdeplads kommer Bartahus Rideklub der ligeledes slutter med nul fejl. 

Nu er der altså otte hold der skal ride finalen der foregår på Hjallerup Rideklub, ved stævnet den 17-19 september. De otte hold der skal konkurrere er:

1. Ponygården Solvangs Rideklub

2. Slangerup-Lynge Rideklub

3. Bækgaarden Rideklub

4. Capacity Showjumping Center

5. Hestehavens Rideklub

6. Danish Derby Hestesport

7. Egene Rideklub

8. Sportsrideklubben

Det var de to dygtige banedesignere, John Nielsen og Erling Simonsen der var banedesignere under dette stævne. Makkerparret ser man mange steder, blandt andet under Christmas show, hvor de i alle ugerne sørger for nye og spændene udfordringer til rytterne. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen