Hestene har sprunget godt

28-09-2023 18:41

Britt Carlsen

Dansk Varmblod stiller hold ved UVM i springning i Valkenswaard, og de danske ryttere er kommet fornuftigt fra start 

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen og MB Rockvaro DWB. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy afvikles fra 28. september - 1. oktober 2023. Det er første gang dette hold-UVM skal afvikles og det sker på Longines Tops International Arena. Dansk Varmblod stiller hold i alle årgange (på nær hingsteklassen), og det er egentlig imponerende, af et forbund, hvor der kun fødes omkring 500 springføl i hver årgang.

Mesterskabet afvikles over to kvalifikationer med en finale for de 15 bedste avlsforbund. Torsdag var der kvalifikation for 5-års, 6-års og 8-års heste, og det var de danske 5-års heste, som klarede sig bedst i konkurrencen.

Copyright Ridehesten.com
Christian Petersen og Hamilton Vest DWB. Foto: Ridehesten.com

8-års heste åbnede mesterskabet

Det var de 8-årige heste, som først kom i ilden på den imponerende græsarena. Det var en svær bane på 1,45 m som mødte ryttere og heste i en konkurrence over 2 faser. Desværre lykkedes det ikke for nogle af de danske ryttere at komme gennem første fase fejlfrit. Det var to forhindringer, som spillede danskerne et pus, en lodret med overbygget vand som kostede nedslag til Adam Sparlund Olesen med Untouchable Olympic e. Untouchable/ A'Khan Z (opdr. Schou Absolute Horses) og et stop til Emil Hallundbæk med Calgrafi DWB e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Cajus (opdr. Peder Frederiksen). Dobbeltspringet kostede nedslag for både Jacob Theodor Schmidt med Syvhøjegårds Unforgettable S DWB e. Untouchable/ Cassini I (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) og Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Else og Nis Ravn).

Dansk Varmblod sluttede på 6. pladsen, mens KWPN, Irish Sport Horse og Selle Francais toppede klassen.

Dansk Varmblod med 2 fejlfrie 5-års heste

Hver stambog kan stille med op til 5 ekvipager i hver årgang, og det er holdlederen, som til slut skal pege på, hvilke tre ryttere, der skal ride finalen på søndag. Også i klassen for 5-års heste havde vi fire Dansk Varmblodsheste til start.

Adam Sparlund Olesen med MB Rockvaro DWB e. Rockland (opdr. Rudie Teglenhof) lagde ud for Danmark med et sikkert, fejlfrit ridt indenfor tiden. Vinderen af Unghestechampionatet i Herning i år tog opgaven med overbevisning.

Christian Petersen med Hamilton Vest DWB e. Halifax van het Kluizebos/ Chaman (opdr. Stald Vestergård) red ligeledes en overbevisende fejlfri runde.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Desværre virkede Konstantin Deeken Kunnemanns Skavhøjs Cohen e. Cornet Obolensky/ Coronado (opdr. Frans Sunesen og Christel Krøyer) lidt trykket af omgivelserne den første dag, og de kom i mål med 12 fejl.

Anni Pape med Babette Ask e. Bøgegårdens Apollo/ Clarimo (opdr. Stutteri Ask) virkede meget sikre undervejs men desværre fik parret et let nedslag.

De gode resultater sikrede dog Dansk Varmblod en 5. plads ud af 10 forbund, med ISH som bedste forbund efterfulgt af Zangersheide og Hann.

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt med Syvhøjegårds Unforgettable S DWB. Foto: Ridehesten.com

Ingen 6-års heste i anden fase

Den 1,35 m høje bane i to faser, som mødte rytterne i dagens sidste kvalifikation for 6-års heste, var bestemt en udfordring, men det er nogle af verdens bedste unge heste, som er udtaget til dette mesterskab, og det betød at hele 20 ud af de 47 startende var fejlfrie i både første og anden fase. Desværre var der ikke Dansk Varmblodsheste iblandt dem.

Dansk Varmblods heste i klassen for 6-års:

  • Mikkel Laursen med Emmett H DWB e. Emerald van't Ruytershof/ Cancara (opdr. Marie-Louise og Lars Wulff Henriksen) 4 fejl
  • Rikke Andersen med Feldborgs Cantonelli e. Cantolar/Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen) 4 fejl
  • Anne Kolborg Johansen med Syvhøjegårds Final Edition e. Comme Il Faut Plus/ Royal Z II (opdr. Niels Osterland) 4 fejl
  • Mie Mundberg Hansen med Aura Ravnes-Have e. Cantolar/ Favorit Ask (opdr. Kirsten og Kjeld Christensen) 8 fejl
Copyright Ridehesten.com
Rikke Andersen og Feldborgs Cantonelli. Foto: Ridehesten.com

Det er Bo K. Møller som er holdleder for den danske trup, og vi talte med ham efter dagens konkurrencer. Han sagde bl.a.: - Det er et fint hold vi har med, og de kan helt sikkert klare sig i den konkurrence, vi møder her. Banerne har været svære, men ikke for svære. Vi har haf lidt fejl her og der, men jeg tænker mange af de fejl, kan blive rettet op i anden kvalifikation.

Start- og resultatlister stævnet bliver livestreamet, man kan finde et link til det HER

Hør Bo K. Møller fortælle om dagens konkurrencer ved UVM på Dansk Varmblods video-kanal: 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen