Hestepigen fra Korea i Deadline

04-01-2017 14:33

Britt Carlsen

Både de danske og udenlandske medier har stort fokus på den sydkoreanske korruptionssag som også omfatter den 20-årige rytter Chung Yoo-ra, der blev anholdt af dansk politi i Aalborg i mandags, hvor hun angiveligt gemte sig i bunden af et klædeskab

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

- Det er en opsigtsvækkende historie der inkluderer korruption på præsidentniveau, en mystisk sekt og ikke mindst hestesport, sådan lød det i aftes på DR's udsendelse Deadline. Historien begynder i Aalborg, hvor dansk politi fandt den 20-årige Chung Yoo-ra i bunden af et klædeskab. Hun har været efterlyst af interpool og kædes sammen med en korruptionssag, der truer med at vælte Sydkoreas præsident. 

Chung Yoo-ra er dressurrytter (med OL i Tokyo som mål), og hun har tidligere trænet hos Helgstrand Dressage i Vodskov. Det hjemlige dressurpublikum har også kunnet følge hende til enkelte konkurrencer herhjemme.
Det er dog ikke direkte den unge rytter, sagen drejer sig om, men hendes mor, som er gode venner med Sydkoreas præsident Park Geun-hye. Deres indbyrdes forbindelse er efter sigende blevet brugt til at afpresse store koreanske virksomheder, som fx Samsung. Der skal nu føres en rigsretssag mod præsidenten. 

Aalborg og ridesporten samt Helgstrand Dressage har derfor været i medierne over store dele af verden, som man fx kan se på indslaget fra Deadline, det kan se HER - ca. 2 minutter inde i udsendelsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

 

 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner