Hingstene er klar til at indtage Herning

04-02-2016 17:15
Avl

Når Dansk Varmblods Hingstekåring indtager MCH Messecenter Herning i uge 11, vil der lyde hingstevrinsk over hele linjen. Hingstene er til stadighed kernen i det gigantiske arrangement

Copyright Ridehesten.com

Omdrejningspunktet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning er stadig selve hingstekåringen. I dagene 16.-20. marts 2016 vil omkring hundred hingste stille til kåring, mens mange allerede færdigkårede hingste vil føre sig frem på konkurrencebanerne i dressur eller springning.

I selve hingstekåringen trækker holdet af 3-års hingste altid stor bevågenhed. Det er blandt disse unge hingstekandidater, at dommerne skal finde fremtidens stjerner, og samtidig repræsenterer nogle af dem den første årgang af en given hingst og får af den grund ekstra fokus fra avlerne.

På de 4-årige og ældre hingste, der har aflagt en godkendt brugsprøve og stiller til færdigkåring, hviler også mange interesserede avleres øjne. Er man ikke til at bruge en helt ung og uafprøvet hingst, så kan en 4-års med et godt prøveresultat være i høj kurs. Disse kan ved færdigkåringen tildeles opdrættermedalje i bronze, sølv eller guld, lige som der kan uddeles en særlig vandrepræmie til bedste danskavlede dressur- og springhingst i dette hold. 

Mange af hingsteholderne er i gang med at få produceret deres hingstebrochurer hos Wiegaarden Media, og mange får i denne tid taget nye billeder af Ridehesten.coms fotografer, der fornyligt var på Noagaard og bl.a. fotograferede præmiehingsten og materialprøvevinderen Hesselhøj Donkey Boy, der blev flot fremvist af berider Jan M. Christensen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen