Frida Gold atter i A-gruppen

26-03-2023 15:38

Johanne Kofod Jensen

Den sidste tid har været virkelig begivenhedsrig og har budt på mange store oplevelser, med gallashowet i Herning som det absolutte højdepunkt, men det har også været en vigtig tid, hvor jeg har lært at få bedre styr på mine prioriteringer, når jeg skal prøve at balancere mellem eliteidræt, skole og veninder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

At gå i 2.G på STX er travlt, især når man også skal passe et fritidsjob, dyrker eliteidræt og gerne vil være sammen med sine veninder, men efter den sidste oplevelse i Ecco finalen på Blue Hors, hvor jeg kastede op inde på banen, tænkte jeg, at jeg nok måtte gøre noget. Jeg var så heldig at få kontakt til en coach, som jeg nu har gået hos i tre måneder. Kim fra Sportsmind har meget erfaring med eliteidrætsudøvere, og han har hjulpet mig til at indse, at selvom jeg dyrker eliteidræt, så behøver jeg ikke være perfekt. Det er som om han har løftet et pres fra mine skuldre. At være i ridesporten på mit niveau med en helt almindelig økonomi som mine forældres er svært. Jeg havde dårlig samvittighed over, at det hele var så dyrt, og at det gik ud over mine søskende. Jeg følte, at jeg var nødt til at gøre det hele ekstra godt for at forsvare, at vi brugte så mange penge på min sport. Samtidigt har han hjulpet mig med at træffe nogle af de svære valg, når jeg ofte er nødt til at vælge ting fra pga. min sport. I det hele taget har han været med til at give mig større glæde.

At deltage i gallashowet i Herning var som en drøm, der gik i oplevelse. Jeg har som helt lille siddet på skødet af min mor og set showet og drømt om selv at få lov til en dag at ride ind i den stor arena. Det var megaspændende at prøve at være en del af hele det store professionelle set up. Nede i stalden kom folk forbi og snakkede.  En dag viste jeg nogle, som kom forbi, hvordan jeg flettede op, det blev til mange sjove og hyggelige oplevelser. Ridemæssigt var det super god træning både for Fridas nerver og mine egne. Det mærkede jeg tydeligt, da jeg red küren ved første afdeling af Ecco cup i Sundeved sidste weekend. Hun plejer jo tit at blive noget vild, men denne gang var hun helt rolig. Jeg tror, at banen i Sundeved med musik i højtalerne var vand for hende nu sammenlignet med musikken og lyset inde i Boxen!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Første afdeling af Ecco cuppen er et vigtigt stævne, da Dennis og Janne er med og ser os ride. Ud fra vores ridt deler de os ind i landsholdsgrupperne. Jeg skulle ride MB1, og det er nok efterhånden blevet mit yndlingsprogram. Min træner Pernille hjalp mig på opvarmningen, og Frida var virkelig fin. Hun gik en god tur til 71,9% og vi blev nummer fire. Søndagens kür blev belønnet med over 74%, og vi fik en samlet sjetteplads. Allerede næste dag fik jeg beskeden om, at Frida og jeg igen i år er med i A-gruppen. Jeg er så glad og taknemlig over, at vi igen kan være med til at konkurrere på det højeste niveau. Næste stævne bliver i Sint Truiden, hvor vi skal ride i påsken.

Kærlig hilsen

Johanne

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen