EM plads til Frida Gold

26-06-2022 07:35

Johanne Kofod Jensen

Der er virkelig sket en masse her hos os siden min sidste blog. Frida og jeg har sammen med det bedste hold vundet sølv ved Nations Cup i Hagen, og så har jeg netop fået den fantastiske nyhed, at vi har fået en plads på EM holdet

Copyright Ridehesten.com
Fra stævnet i Hagen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævnet på Hof Kasselmann i Hagen er en virkelig stor begivenhed, hvor der deltager ryttere fra hele verden, og jeg havde glædet mig mega meget til at opleve det.

Vi kørte derned tidligt om morgenen, dagen før vet check, så Frida kunne være frisk og udhvilet, og vi kunne komme ud og vænne hende til banerne. Det viste sig imidlertid, at hun hurtigt faldt til, for hun er faktisk avlet på stedet. Banerne var enormt flotte og staldforholdene var gode. Frida var især glad for sit vindue. Det var meget varmt, mens vi var dernede, så hun nød at stå og følge med i det hele.

Der var vet check om onsdagen, og juniorerne skulle ride torsdag, fredag og lørdag. Heldigvis gik alt som det skulle til vetcheck, og alle juniorrytterne gik glat igennem.

Torsdag skulle vi ride holdkonkurrencen. Den gik i MB1. Dennis og Janne havde holdt staldmøde forinden og fortalt os rækkefølgen. Jeg skulle ride som den første rytter. Jeg tror, de fleste ryttere kender følelsen af, at der bare er nogle dage, hvor hesten er helt med dig, og sådan en tur havde Frida og jeg den dag. Fra hun satte den første hov på opvarmningsbanen kunne jeg bare mærke, at hun var klar og med mig hele vejen. Vi skulle ind lige efter Rose Oatley, som er en meget dygtig tysk rytter, men lige den dag betød det ikke det store for Frida, hun var klar. Vi red 72,6% og endte på en individuel fjerdeplads. Vi var tre ryttere på det danske hold, og da alle havde redet, endte vi med at blive nummer to. Vi red ind til en festlig præmieoverrækkelse, og da jeg stod på podiet, spurgte manden der delte præmier ud:”Who is riding Frida Gold?” ”Me” svarede jeg lidt forsigtigt, for jeg vidste jo ikke lige, hvad det handlede om, men så svarede han stolt:” She is from here!” Jeg blev så glad, tænk at han kunne huske det.

Resten af dagene gik også godt, vi blev placeret som nummer seks i MB2 og kom i A finalen. Her endte vi på en tiendeplads, da hun lige blev lidt frisk, og der sneg sig nogle fejl ind, men vi red stadig over 72%, så det var jeg ok tilfreds med.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjemturen gik også godt og få dage efter kom den fantastiske nyhed, at vi havde fået plads på EM holdet i Hartpury i England i juli måned. Jeg glæder mig så meget til at få den store oplevelse sammen med de andre dygtige danske ryttere.

I kan følge min træning op til EM på: @jkj.dressage

Jeg ønsker jer alle en fantastisk sommer.

Kærlig hilsen

Johanne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen