Overraskende sejr i Sint Truiden

18-04-2023 06:08

Johanne Kofod Jensen

Så er Frida og jeg kommet hjem fra sæsonens første udenlandske stævne i Belgien, som viste sig at give os en noget uventet sejr i kür, der jo ellers ikke ligefrem har været vores yndlingsdisciplin

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævnet i Sint Truiden var årets første udendørs stævne, og det er jo altid lidt spændende vejrmæssigt set. Jeg havde aftalt med min coach, at jeg skulle gennemspille alle de værste scenarier inde i mit hoved: Storm, sne, regn og så videre, for at forberede mig på det, men først og fremmest skulle jeg glæde mig over stævnet og nyde, at vi var gode nok til at være med. Heldigvis er Frida ikke særlig påvirkelig af vejret, og jeg har tidligere redet en landsholdssamling i snevejr, uden at hun rokkede med et øre. Det viste sig at være en fordel, for der kom en del regn de første dage under stævnet, og alt var mudret og biler, lastbiler og trailere måtte trækkes fri af mudderet. Alligevel var der en god stemning. Det er et virkelig hyggeligt stævne, og alle vi danske, som var dernede, havde det rart sammen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Min mor og jeg ankom onsdag formiddag, hvor Frida skulle i vetcheck om eftermiddagen. Hun skulle flettes inden, så det blev lidt travlt, men jeg har købt nogle quick knots, som jeg bruger, når vi skal i vetcheck, så det går lidt hurtigere. Frida er heldigvis virkelig god og sød at trække med, og hun gik lige igennem. Torsdag var så første konkurrencedag, hvor det var holdprogrammet, MB1. Vi red en god og sikker tur med et par enkelte småfejl i galopturen og blev belønnet med godt 70% og endte på andenpladsen. Næste dag red vi MB2, det blev igen en ret god tur, som atter blev belønnet med godt 70% og vi endte på tredjepladsen. Sidste dag var så kür, og jeg må bare sige, at den tur i gallashowet i Herning har gjort noget godt for vores måde at ride Freestyle på. Det er som om Frida langt om længe har fundet en måde at være i det på, så der hverken kommer etter changementer eller bukkespring undervejs, og det er jeg virkelig meget taknemlig for. Det gør jo, at jeg selv kan tillade mig at ride turen, uden hele tiden at skulle sidde og frygte det værste. Vi vandt en flot statuette, gaver og tæpper. Det var den fedeste følelse at sidde der på hesten, mens det danske flag blafrede på tavlen, og de afspillede nationalmelodien, det gjorde mig virkelig stolt.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Hjemme i træning er min træner Pernille og jeg begyndt at kigge lidt mod nye mål. Jeg rykker jo op som ungrytter til næste år, og det betyder, at der kommer nye øvelser til. Vi skal lave galoppirouetter og seriechangementer i de programmer, som jeg skal ride til næste år. Den måde, som vi træner det på, er blandt andet ved at lave større samlingsgrad i galoppen, ride arbejdspirouetter og lave changementer nedad langsiden i små serier.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Næste stævne bliver det internationale stævne i Aalborg først i maj. I kan følge min træning på jkj.dressage.

Kærlig hilsen

Johanne

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen