Hjallerup marked er aflyst, men ikke ridestævnerne

03-04-2020 09:39

Annika Knudsen Lorentsen

Hjallerup Marked 2020 er aflyst, men Hjallerup Rideklub planlægger fortsat at afholde deres tre stævner de næste måneder hvis det er muligt, inklusiv landsstævnet i springning som normalt afholdes i forbindelse med Hjallerup Marked

Copyright Ridehesten.com
Springbanen foran markedspladsen i Hjallerup. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjallerup Marked 2020 er aflyst som følge af den aktuelle Corona-pandemi, det meddeler arrangørerne af markedet. Man har de seneste måneder fulgt udviklingen tæt, og med de gældende restriktioner om forsamlingsforbud og store arrrangementer er der desværre ingen anden udvej. 

– Vi har holdt Hjallerup Marked siden 1744, og vi havde selvfølgelig glædet os til igen i år at tage imod flere hundrede tusinde gæster, kræmmere, tivolifolk og hestehandlere. Vi er enormt ærgerlige, men det vigtigste er nu engang folks sundhed og sikkerheden om vores sundhedssystem, siger formand Keld V. Nielsen

Copyright Ridehesten.com
Normalt samles mange tusinde mennesker på Hjallerup Marked. Her et billede fra markedet i 2008. Foto: Ridehesten.com

Igennem Hjallerup Markeds tid har det været mange krisetider, og markedet har således overlevet både krige, kriser, urbanisering og industrialisering. Historisk set var det Kong Frederik IV, der befalede et årligt hestemarked i juni. Siden har Hjallerup Marked med en enkelt undtagelse været afholdt i juni. 

– For mange af os er der jul, påske og så Hjallerup Marked. Derfor er vi også kede af at aflyse. Vi ved, det betyder meget for vores frivillige, vores mange gæster, og selvfølgelig også vores gode samarbejdspartnere som kræmmere, musikere og Nordisk Tivolipark, siger formanden. 

Sidst Hjallerup Marked blev flyttet fra juni var i 1982, hvor et udbrud af mund- og klovsyge udskød markedet til begyndelsen af august. Dette er ikke en mulighed i år, og næste udgave af markedet bliver således i juni 2021.

Håber på at afholde ridestævner
I Hjallerup Rideklub er der planlagt tre ridestævner indenfor nærmeste fremtid. Det drejer sig om et C-stævne i springning den 17.-19. april, et C-stævne i dressur den 15.-17. maj og markedsstævnet i springning den 5.-7. juni.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi planlægger fortsat efter at afholde stævnerne, og i hvert fald landsstævnet som skulle holdes i forbindelse med Hjallerup Marked forventer vi, at vi kan afholde, da der jo stadig er noget tid til, fortæller centerleder Anders Vestergaard Carlsen og fortsætter:

– Vi holder også fortsat fast i planlægningen omkring vores stævne lige efter påske og det tre uger senere. Vi ved godt der er en sandsynlighed for, at det ikke bliver til noget. Men hvis regeringen eksempelvis vælger at sætte antallet på forsamlinger der må samles op til 100 personer igen, så tror vi godt, at vi kan afholde det, hvis bare vi tager vores forholdsregler.

Klubben planlægger eksempelvis at holde caferteriet lukket, ligesom man vil gøre noget ud af at dele parkeringen mere op og holde længere pauser mellem klasserne, for at undgå, at så mange personer er på pladsen på samme tid.

Copyright Ridehesten.com
Anders Vestergaard Carlsen ved DV's hingstekåring 2016. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Lys i mørket
Selvom det er hårdt at være rideklub i disse tider, fordi der er udfordringer i forhold til økonomien, så ser Anders Vestergaard Carlsen et lys i mørket, da de pt. har stor tilslutning i forhold til opstaldning på stedet.

– Lige nu har vi faktisk ventelister på opstaldning, så det er rigtig positivt, og jeg tror vi er rigtige heldige med at vi har en stabil indtægt her. Samtidig er vores medlemmer virkelig gode til at tage denne situation seriøst og overholde det, at der maksimalt kan være 10 personer ad gangen. De tager det hele i stiv arm og vi ser et stort sammenhold i forhold til, at få det hele til at lykkes, fortæller han og fortsætter:

– Nu krydser vi bare vores fingre for, at der ikke går længe før vi igen kan begynde, at færdes mere normalt, og hvis det er muligt vil vi gerne afholde vores stævner. Vi ved at mange ryttere tripper for at komme ud og ride stævner igen, men jeg vil dog også gerne understrege, at vi i klubben tager det hele meget alvorligt, og vi følger alle retningslinjer og restriktioner som regeringen og ikke mindst Dansk Ride Forbund udsteder.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen