Højst sandsynligt uofficielt VM for childrenryttere

14-02-2011 10:13

Maja Golles

VM-finalen i Syrien for children-ryttere bliver alligevel ikke afholdt under FEI-regi, men aflyst, det er stævnet, som danske Tia-Maria Kjærsfeldt deltager i, ikke
Copyright Ridehesten.com
Tia Maria Kjærsfeldt fastholder sin planlagte deltagelse i children VM-finalen i Syrien i slutningen af februar. (Foto: Ridehesten.com)

I lyset af den politiske uro i Egypten og nogle af nabostaterne, besluttede FEI's bestyrelse efter nøje overvejelser i mandags at aflyse VM finalen i Damascus med henvisning til At man ikke kunne garantere rytternes og officials sikkerhed såfremt situationen skulle ekskalere. Torsdag blev alle kvalificerede ryttere kontaktet af Syrian Equestrian Federation, (SEF) der oplyste, at SEF ikke var blevet indraget i denne beslutning og at de var særdeles utilfredse med beslutningen og begrundelsen samt at SEF selvfølgelig garanterer for alle rytternes sikkerhed. De oplyser ligeledes, at de nærmeste demonstrationer er ca. 400 miles væk og at livet i Syrien er fuldstændig normalt. Da alle kvalificerede ryttere har trænet hårdt og målrettet de sidste mange måneder for at deltage i deres livs største udfordring til dato, og da SEF i månedsvis har forberedt ikke bare stævnet, men også masser af ikke-sportslige aktiviteter, har SEF besluttet at gennemføre stævnet under titlen Children’s Friendship Show Jumping. FEI havde torsdag oplyst, at stævnet ikke ville blive i FEI regi, og efter fredagens lykkelige begivenheder i Egypten, havde de stadig ikke ændret stilling. Lørdag aften havde alle de kvalificerede ryttere fra hele verden, inklusive danske Tia-Maria Kjærsfeldt, alligevel meldt deres ankomst til finalen, der nu må betragtes som et uofficielt VM - med mindre FEI ændrer standpunkt.

Du kan i øvrigt læse mere om Tia-Maria og hendes VM-finale-deltagelse i et interview i hhv. magasinet Ridehestens januarnummer og JUNIORs februarnummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen